![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
как по дяволите произнасяте Savatage ?
аз например Саватааж...но съм го чувал и Севатидж...някой - идеи ? Ако и друг има подобни въпроси по добре питайте, да не се излагаме ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Всъщност е по-близо до Ънетима като това Т е неточно, а звука th между т, х и ф, за който ние нямаме буква(както и Ъто не е точно Ъ, а между Ъ и А).
Няма смисъл обаче да се изказват имената на групите както е оригиналното им изказване, поне в повечето случаи. Просто звучи неестествено. [dri:m 'θiətə] - как ви звучи? Странно е, ще ви гледат като тръби ако го кажете така - правилно. Както когато кажа Ламборгини ме гледат като изтребители, защото са свикнали да е неправилното Ламборджини. Същото е и с неправилното произношение и ударение на Мерцедес. Ако кажете на някой Мърсейдийс ще разказва за какъв "идиот" е срещнал с дни наред ![]() Затова си ги казвайте побългарено, но пък ако ще ходите в чужбина внимавайте ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Същото е и с неправилното произношение и ударение на Мерцедес. Ако кажете на някой Мърсейдийс ще разказва за какъв "идиот" е срещнал с дни наред Немците верно ли му викат "мърсейдийс" ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 3rd May 2025 - 04:11 PM |