![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Пред нас лежи новият опус на Arjen, малко по-лежерен и спокоен от обичайното, което сигурно ще попречи на много хора да го оценят подобаващо. Всъщност тавата изобилства от това, което все по-рядко срещаме в модерните албуми - МУЗИКА. Да, музика, която е дебело напластена във всяка песен, оригинална, въздействаща, мислена. По ирония на съдбата, "01011001" излиза общо взето паралелно с другата метъл/рок-опера - третата Avantasia. Не искам да правя съпоставки, защото са различни като деня и нощта по отношение на идея и стил. Ще отбележа обаче, че Tobi може само да слуша какво е измислил Arjen и да си спомня, че и той някога е правил такива неща - опери. Защото новият Ayreon не е просто сбирка от много гост вокалисти. Той наистина е опера. Още много има да се слуша, за да се разбере напълно и оцени обективно, пък и текстовете ще са необходими. До момента си нямам идея за какво става дума в операта, една дълбока история ще е добре дошла.
В заключение (на настоящия ми пост, защото смятам още да пиша по темата) ще кажа, че това сякаш не е най-добрият албум на маестрото, но аз и не искам да надминава постоянно своите минали шедьоври. Това, което очаквах от албума, го получих - 104 минути, които ще слушам отново и отново с удоволствие. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 484 Регистриран: 10-March 07 Град: Into the ghost lake Потребител N: 1947 ![]() |
В главата ми песента изглеждаше по коренно различен начин И при мен е така. (= Вчера и аз го гледах... Обаче.. не знам защо, просто някак... не ми хареса особено това, което видях. Наистина представите ми бяха коренно различни, а това ги разби на парченца. Може би трябва да го гледам още няколко пъти ли, не знам... но просто не ми допадна, очаквах нещо... различно. Не знам какво, но просто.. различно. -------------------- Save yourself. Where now? Which way? Dear god, show me.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th July 2025 - 07:42 PM |