![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 16-January 08 Град: Ambient Universe Потребител N: 2541 ![]() |
Какъв е той за вас? Успяхте ли да го откриете или сте още в скитане? Смятате ли, че съществува такъв... беседа по темата.
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Мислех си неотдавна за това, от колко скоро човекът населява Земята, колко малка част от нея съставлява и колко кратко в сравнение с хода на развитие просъществува изобщо. И си мислех също за това, този дух, който всеки от нас носи в себе си, дали би могъл да се изгуби, дали остава, дали от него след време може да се зароди нещо ново... И след всички тези мисли, осъзнах или поне за момента ми изглежда, че смисълът на живота не е в това да търсиш отговор на тези въпроси (защото няма да останеш удовлетворен), не е в това да решаваш чужди проблеми и да се тормозиш от сивото ежедневие, а най-малко е в това да трупаш парички, защото след време и те ще изгният като плътта.
Смисъл за мен има в това да усещаш вътрешно спокойствие, да бъдеш с чиста съвест и да се обградиш с най-мили и любими хора и, щастлив, да живееш, докато не дойде и твоето време. -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th May 2025 - 07:49 PM |