![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Току що изгледах първото DVD на Blaze Bayley - Alive In Poland и трудно мога да кажа всичките хубави неща, които ми направиха впечатление в него.
Невероятен сетлист изпълнен с такова чувство, каквото не бях виждал от много време. Блейз и четиримата му съвсем нови попълнения са изпълнили пет песни на Iron Maiden, една на Wolfsbane и девет на Blaze. Ще коментирам по-обстойно по-късно. Някой друг гледа ли го? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ето го и по-обстоният коментар.
DVD-то е записано в началото на 2007-а година на Metal Mania феста в Полша с изцяло подновената от четирима нови музиканти и ново име банда на легендарния Блейз Бейли. Новите му попълнения са неизвестният за мен барабанист Lawrence Paterson, който се справя доста стойностно зад барабаните, далеч по-популярният английски китарист Jay Walsh (Fourwaykill), както и двамата братята Бермудез (Underthreat - мелодет) от Колумбия. Блейз отново не прави никакъв компромис с продукцията си, поверявайки тази важна задача на добилия вече сериозна популярност Анди Снип, който пък от своя страна за пореден път се справя невероятно с работата си, правейки доста ясен и добър звук. Така и трябва, предвид, че музиката и свиренето е доста модерно, макар и да се чуват песни още от годините на Wolfsbane. Концертът започва ударно със Speed Of Light и The Brave, а сценичното поведение на Блейз е крайно интересно... за съжаление сериозните му опити да счупи стойката на микрофона си не успяват. Следва страхотно изпълнена Futureal, която ми се струва изсвирена с много повече желание от оригинала. Представлението продължава с Alive и отново Блейз е невероятно експресивен и непрекъснато се опитва да направи шоу с публиката... макар и със спорен успех. Wolfsbane-ската Tough As Steel е последвана от поредното размазващо изпълнение на Maiden, а именно композираната от самия Блейз Man On The Edge и Virus. Това ми се стори най-силния момент от цялото представление... тези песни сякаш получават абсолютно нов живот, когато биват изпълнявани от млади момчета и Блейз, който явно живее с музиката си. Тук си струва да отбележа, че колумбийския китарист свири страшно добре през цялото време и леко променените сола, които прави си заслужават вниманието. Следва Дейв Бермудез, който се заиграва с мелодията от Мисията Невъзможна и макар да не прави най-ритмичното или най-якото бас соло на света, определено това момче има сериозно бъдеще. Ten Seconds и Two Worlds Collide са следващите парчета, а те биват последвани от най-якото изпълнение на Look For The Truth (от The X-Factor), което мога да си представя. Блейз пее буквално в публиката, а немалкото уважили полския фест не стоят безучастно. Следват двете 'класически' песни на стария BLAZE, а именно Kill And Destroy, Sillicon Messiah и Tenth Dimension, където и Дейв Бермудез се включва като бек вокалист и определено личи афинитета му към най-екстремните стилове. Най-неочаквано за мен концертът продължава с преработена версия на Sign Of The Cross, която между впрочем е доста популярна из Полша. Култово изпълнение, култова песен... Eleven saintly shrouded men... просто невероятно! Всичко това завършва с Born As A Stranger. Единствените ми забележки се отнасят към не съвсем доброто свирене на Jay Walsh на моменти и в известната липса на ритмичност у баса, но мисля си, че тези неща бързо ще бъдат поправени и Блейз ще може да разчита на стабилни музиканти. От друга страна самият той не изпя нито един грешен тон, а сценичното му поведение заслужава да се види. В този смисъл тази група се нарежда на първо място в уишлиста ми за идване тук. Това ДВД би трябвало да се хареса на повечето почитатели на Maiden, а аз лично очаквам с огромно нетърпение предстоящия албум, който отново ще бъде продуциран от Анди Снип. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 02:36 AM |