![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Заебете Косово. Новината на деня, според мен, е друга:
Днес в град Бургас се проведе първият референдум от демократичните промени насам. Бургазлии галсуваха за или против изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис. 18,30 часа избирателната активност е 26,28 %. Ебати застреляната нация! Заслужаваме да ни го набутва всяко правителство все по-мощно. Как може толкова да не им пука, бе?!!? Нали всички са заети в туризма? Нали за това застроиха целия бряг с хотели? И пред твърде сериозната екологична заплаха, която този петролопровод представлява, надделява някакво безхаберие, неинформираност, мързел и студеното време. Еби му майката! Просто нямам думи... -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Ето малко исторически факти
![]() Първо: забележете,че първото трайно английско заселване на територията на днешните САЩ е не по-късно от 1587 ,а до 1700 година населението от англичани и французи в Северноамериканките колонии е близо 500 000 , които още по това време, въпреки че са независими от метрополиите си се възприемат почти като отделни държави и се управля-ват по собствени закони. Преди 250 години тези хора са извоювали своята независимост а не са се заселили там! ![]() Второ: Езикът ,на който говорят Американците (САЩ) е английски, да това е така, но забележете и това ,че този език търпи определено развитие и вероятно след още стотина години ще звучи съвсем различно. По логиката за езика ,да ви оборя, ако може ![]() Да, факт е, че фактора ''време'' е на страна на нашия народ, но кво от туй? Нима българската нация не е започнала да се формира приблизително 200 години след основаването на Първото българско царство? И хич не ми говорете за чистота на нацията и подобни глупости. Вярно е ,че САЩ е съставена от незнам колко си народности , но така се формира почти всяка една нация! В нашите вени тече кръв от поне 3 ''етноса'' : Българи, разните му славянски племена, част от тракийската кръв , дори и т.нар. кумани са пребивавали тук. И кво? Наричаме се с гордост българи и тъй ще е вовеки-веков! Просто сме преживели малко повече векове и сме успяли да издържим несгодите на времето по един или друг начин! ![]() трето: Хич не ми пробутвайте фактите за т.нар. коренни жители на Америка! Те самите не се наричат Американска нация( нито пък индианци,това си е европейско наименование) , ами там каквито имена си имат племената им.Тези племена са се борили докрай ,преди най нагло да им отнемат земите и да ги натикат в гнусни безплодни резервати... ![]() Оф, може и да съм пропуснал нещо , но не съм шибан историк. Знам че голяма част от вас мразят американците (и аз така ) и има защо , все пак политиката им от началото на 20 век пряко или непряко засяга познатия ни свят , при това в повечето случаи негативно. Но трябва да се признае ,че каквито и да са теса си една шибана нация било то и млада, гадна и деградираща. Тази нация има утвърдени традиции , наследила е и голяма част от Европейска- та култура и колкото и да ви е гадно тези хора се възприемат като нация , действат като нация ,развиват се като нация , било то и създадена изкуствено от европейци! Мразете гадните янки , но поне го правете обективно и обосновано! ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 3rd August 2025 - 09:04 AM |