![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 40 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1693 ![]() |
Мнение...?
![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
И така, след прилично количество изслушвания на новото творение събрах достатъчно впечатления за да се изкажа.
На първо място впечатление прави продукцията, която определено е крачка напред по отношение на мощното звучене, повечето тракове и със сигурност пасва доста добре. Нататък ще си позволя да коментирам отделните песни като предварително ще моля за извинение ако не съм прав за тематиката на някоя от тях, тъй като досега не съм видял групата официално да се изкаже по въпроса (както направи с предните два албума). Песните са 13, но за разлика от личното ми очакване и логиката явно не отговарят по една за всяка глава от Изкуството на войната. Този път ударното начало се казва Ghost Division и съвсем логично иде реч Седма танкова дивизия на Ромел и небивалия й успех из Франция, когато си позволяват дързостта да не докладват за действията си дори на главното командване. Това май се превръща в най-любимата ми композиция на бандата заради хоровите моменти, цялостната епичност и най-вече тематиката... They are the panzer elite born to compete never retreat Ghost division! Следва едноименната The Art Of War, която явно е инспирирана изцяло от книгата на основополагащия китайски филосов и стратег и тук водещата роля на клавира както и оф бийт барабаните за първи път са толкова застъпени, но определено нещата звучат доста на място. Следващата абсолютна резачка се нарича 40:1 и противно на всичките ми предположения отново иде реч за Втората Световна Война, но този път групата ни премества малко на изток, където в началото на Септември 1939 поляците се защитават земята си в неравна битка срещу Германски войски. Битката при Вижна наистина е популярна точно със смазващото съотношение на силите и героизма на защитаващите се войски ненаброяващи повече от хиляда човека. Другото ми любимо парче... отново хорове, просто невероятна композиция и запомнящи се мелодии и текст... КУЛТ! Unbreakable - бавно и мелодично с неясна тематика лично за мен. За сметка на това приликите с Metallica - Fade to Black (бриджа) и най-вече Black Sabbath - National Acrobat (както отбеляза Венци) са доста ясни. Cliffs Of Gallipoli разказва за последният в историята опит Цариград да бъде завладян и като цяло за най-важната битка на изток през Първата Световна война. Тук за първи път виждаме две нови за Сабатон неща, а именно доста силната роля на пиано и най-интересният и доста доста прогресарски звучащ момент в 7/8. Хвала на момчетата! Talvisota е напълно типично за бандата парче със съвсем ясна тематика. Тук нищо не ми направи особено впечатление. При Panzerkampf нещата обаче стоят различно. Тотален химн разглеждащ немското настъпление из Съветския Съюз и ако съдим по описанието на 'заложеният капан' вероятно можем да конкретизираме, че става дума за първата поредица от битки край Курск. Страхотно описание, красива музика и много епичност... ХИМН! Into the motherland the german army march comrades stand side by side to stop the nazi charge... Union (Slopes Of St. Benedict) е второто парче с неравноделни елементи, но този път темата е съюзническото настъпление към Рим и най-вече трагичната битка край Монте Касино, където през зимата на 44-та макар стратегическата си загуба немските войски успяват да нанесат тежък удар и огромни поражения в жива сила на противниците си. Битката обаче е разгледана изцяло от съюзническата страна, акцентирайки на фактът, че многонационални армии са се били заедно. (освен мнозинството от американски войници, присъства и Полската и Френска 'свободна' армия и доста други) Отново противно на очакванията ми в The Price of a Mile иде реч за окопната и позиционна част от Първата Световна Война и по-конкретно за Пашендейл. Докосващо и запомнящо се парче. Бързото и агресивно Firestorm е страхотен завършек на поредният Sabaton-ски шедьовър... AA guns are blazing as the sky is turning red better run for cover, you'll be quick or be dead..." -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th September 2025 - 05:52 PM |