Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Revolution Renaissance - New Era, По-малко революция и повече ренесанс...
Crafter
коментар May 30 2008, 04:29 PM
Коментар #1

:)

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Как ви се струва новото творение на Тимо Толки? Видях, че в различните теми за новини доста оплюхте другите му проекти и по-специално новите неща, които издава. Също така имаше и негативизъм относно целият филм със Stratovarius, но май ще се окаже, че е било за добро. (В крайна сметка Тимо отдаде всичките си права върху името, музиката и записите в полза на другите членове на бандата и публично се отказа от всички евентуални приходи от нея)

Първото нещо, което ми направи впечатление е че за албума е събрал трима от най-доказалите се пауър метъл вокалисти, а именно Тоби Самет, Михаел Киске и Паси Рантанен (Thunderstone). Интересно решение предвид, че от певческа гледна точка липсват сериозни прилики в стила им, а като постоянен певец ще бъде използван бившият на Adagio - Gus Monsanto. Този човек има перфектно име за професионален покер играч, но надали ще се справи съвсем адекватно с това да пее като трима доста различни, популярни и доказали се фронтмени.

Парчетата са си чист пауър, който лично на мен ми звучи като смесица от всичко на Stratovarius от Visions насам плюс някои нови и доста хубави елементи. Не мисля, че някой почитател на групата би останал разочарован, дори напротив, нещата звучат доста свежо и приятно! Интересното е че Heroes и Glorious And Divine сякаш са били композирани с цел да приличат на водената от Тоби Avantasia, а пък We Are Magic и Born Upon the Cross напомнят доста на Thunderstone. Не зная дали Толки е избрал вокалистите след написването на музиката или обратното, но определено нещата пасват страшно точно.

След първите няколко слушания в главата ми останаха най-вече страшно мелодичната и експресивна I Did It My Way, където зад микрофона стои Киске и доста добре предава посланието на песента, малко по-раздвижената We Are Magic, бавната и някак трагична Born Upon the Cross, по-тежката Last Night On Earth и най-вече едноименната Revolution Renaissance.

Доста пипнат, някак тъжен, но като цяло много силен албум, според мен. Почти изцяло липсва често срещания в Stratovarius хармоничен минор, но пък за сметка на това тримата вокалисти правят творбата да звучи многообразно и интересно.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Crafter
коментар Jun 1 2008, 02:52 PM
Коментар #2

:)

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

От това следва, че според Ролф си глух.

А за приликите в техническия подход към дадена партия е някак смешно да си говорим ние двамата. Но след като сме съгласни, че двамата вокалисти не звучат много еднакво, не виждам какво повече трябва да се спори.

За Машийн Мен (които не бях слушал досега и май не съжалявам изобщо) - ютюб изкара песента No Talk Without The Giant. Единственото нещо, което ми направи силно впечатление е че това момче буквално се гърчи из високите тонове. А името на бандата и кавърите, които правят съвсем ясно показват Дикинсън уонабийството, но май ще си останат само с него.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
Sturmfuhrer   Revolution Renaissance - New Era   May 30 2008, 04:29 PM
InsArtTure   Ще го пробвам, щом си казал, че го бива. А какво е...   May 30 2008, 07:13 PM
Sturmfuhrer   Като свириш E минор вместо да изсвириш D изсвирваш...   May 30 2008, 07:19 PM
Danny47   *няма значка*   May 30 2008, 07:31 PM
wqwrrr   Има значение, впрочем, на мен като почитател на St...   May 30 2008, 08:46 PM
Warrior Of Ice   Албумът е много приятен, със силни, запомнящи се м...   May 30 2008, 09:00 PM
Airin Of Ancelot   Добър албум, но нищо повече. Определено не е от кл...   May 31 2008, 08:48 AM
Sturmfuhrer   По принцип доста харесвам Stratovarius и всъщност ...   May 31 2008, 03:31 PM
tmetalwarrior   И аз мисля, че не е зле, но не е и нещо особено. T...   May 31 2008, 10:30 PM
Sturmfuhrer   Извинявай, но някакво желание да оспорваш всеки мо...   Jun 1 2008, 12:04 AM
Warrior Of Ice   ^^ Не става въпрос за гласови данни, те без друго ...   Jun 1 2008, 08:28 AM
tmetalwarrior   Sturmfuhrer, просто така се получи. Никакво желани...   Jun 1 2008, 12:05 PM
sharon   Съгласна съм по-скоро с Airin. И мен не успя да ме...   Jun 1 2008, 12:09 AM
Rolf   За да напишеш, че гласовете на Kiske и Sammet не с...   Jun 1 2008, 09:20 AM
Sturmfuhrer   За ранните неща на Едгай не ще коментирам, защото ...   Jun 1 2008, 02:29 PM
Rolf   Цитат(Sturmfuhrer @ Jun 1 2008, 03:29 PM)...   Jun 1 2008, 07:47 PM
Warrior Of Ice   Изказ ще рече маниер на пеене, начин да се изпълни...   Jun 1 2008, 02:37 PM
Sturmfuhrer   От това следва, че според Ролф си глух. А за прил...   Jun 1 2008, 02:52 PM
scion_of_storm   Тогава поне аз бих те помолил да обясниш твоето мн...   Jun 1 2008, 07:51 PM
Sturmfuhrer   ^^ И отново се обаждаш с много градивен коментар. ...   Jun 1 2008, 08:00 PM
lodborg   Приятен албум, хубави парчета, нищо повече. Общо в...   Jun 20 2008, 11:54 AM
scion_of_storm   Цитат(scion_of_storm @ Jun 1 2008, 08:51 ...   Jul 13 2008, 06:58 PM
lodborg   Единственото, което ме спира да нарека "Age o...   Mar 25 2009, 08:42 PM
sharon   Доста странен албум като цяло, но пък не мога и да...   Mar 25 2009, 09:12 PM
lodborg   И при мен е на кантар - чудя се дали да го изтрия ...   Mar 25 2009, 09:25 PM
Braindead   Оле, майкооо, що за свинщина е този албум? Зна...   Mar 26 2009, 07:43 PM
lodborg   Язък! Така и ще си останете неразбрали най-сим...   Mar 27 2009, 01:16 AM
_Moonshield_   Аз пък не си правя труда да слушам тази група   Mar 27 2009, 01:36 AM
scion_of_storm   *слага цаките и той* И аз   Mar 27 2009, 01:37 AM
Rebel   Когато чух за пръв път, че Киске участва в албума ...   May 24 2009, 05:50 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 29th June 2025 - 01:35 AM