![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Един от най-посещаваните сайтове в света представи своята класация за метъл групи, според приноса им при оформянето на този музикален стил.
Подредбата предизвика силно несъгласие у някои от читателите и оживена дискусия с над 10 хиляди коментара за броени дни. Запознайте се и вие с нея и споделете мнението си: 25) Meshuggah 24) Mercyful Fate 23) Alice In Chains 22) Uriah Heep 21) Pantera 20) Thin Lizzy 19) Kyuss 18) Guns N' Roses 17) Kiss 16) Dio 15) Robin Trower 14) Rush 13) Spinal Tap 12) Deep Purple 11) Slayer 10) Iron Maiden 9) Motorhead 8) Aerosmith 7) Judas Priest 6) Metallica 5) Jimi Hendrix Experiencе 4) Van Halen 3) AC/DC 2) Led Zeppelin 1) Black Sabbath -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Всички сърбаме последствията от популяризирането на метъла. А занапред още по-лошо ще става.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Всички сърбаме последствията от популяризирането на метъла. А занапред още по-лошо ще става. За първи път ще ми се случи силно да възразя на мнението ти. Съвсем обективно погледнато метълът е бил много по-популярен в ранните си години, отколкото сега. В същото време, когато тази популярност се губи, музиката също върви назад. А и това ми звучи малко като мнение на човек, който се мисли за богоизбран заради музиката, която слуша. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
За първи път ще ми се случи силно да възразя на мнението ти. Съвсем обективно погледнато метълът е бил много по-популярен в ранните си години, отколкото сега. В същото време, когато тази популярност се губи, музиката също върви назад. А и това ми звучи малко като мнение на човек, който се мисли за богоизбран заради музиката, която слуша. Щурме, много се радвам, че ще възразиш на мнението ми, защото така се получава дискусия. Изобщо не искам всички да са съглсни с мен - тогава ще се налага да си говоря сам. Но няма как да се съглася, че метълът е бил някога по-популярен, отколкото е сега. Не говоря за качество на музиката, за въздействие, за влиятелност. Говоря за популярност. Сравни колко метъл албуми са излизали през 80-те и колко излизат в днешно време. Сравни самите метълисти. Сравни възприемането на обществото към метъла като музика преди и сега. А когато казвам, че всички сърбаме последствията от това, че метълът се популяризира, не изразявам съжалението си, че хората са запознати с Manowar, Dio, Death, Morbid Angel, Slayer или Mayhem. Съжалявам, че се появяват все повече групета, за които метълът е бизнес и/или магнит за мацки и телевизионно време, а не музика. Съжалявам, че тези групи стават по-популярни от наистина творящите, защото просто вървят по модата на масата. В повечето случаи нямаща нищо общо със самия стил. И в следствие на това масовият слушател ще свързва именно тези модерни некадърници с понятието метъл, а не групите, които ти или аз слушаме - те ще продължават да бъдат считани за някакъв мътен ъндърграунд, не защото самите те или умиращите от trve-щина фенове искат да си останат там, а защото не се водят по модата. Тенденцията сульо и пульо да счита за модерно и kewl да смъкне гащите, да си боядиса ноктите, да гледа лошо и да се води големия метълюга довежда до това, че след време Bullet For My Valentine ще стоят в класациите за най-големи метъл банди напук на факта, че Dio ще е последвал Manowar в небитието на недодрапалите до 25-цата. И може би на автора ще му се наложи да вкара и Nazareth в класацията, просто защото няма да се сети какво друго да напише. Но нали е по-kewl да се водиш големия метъл, нищо че не можеш да докараш и 12 метъл банди. Както William Durant е казал, "нито една цивилизация не е била завладяна отвън, преди тя да се е унищожила сама отвътре". От новината, че последният Testament e продал милиони копия би ми станало много приятно, но срещам с пълно безразличие и лека насмешка биенето на Tobias Sammet в гърдите, че мощните продажби на последната Avantasia допринасят за популяризирането на метъла. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Но няма как да се съглася, че метълът е бил някога по-популярен, отколкото е сега. Не говоря за качество на музиката, за въздействие, за влиятелност. Говоря за популярност. Сравни колко метъл албуми са излизали през 80-те и колко излизат в днешно време. Сравни самите метълисти. Сравни възприемането на обществото към метъла като музика преди и сега. А когато казвам, че всички сърбаме последствията от това, че метълът се популяризира, не изразявам съжалението си, че хората са запознати с Manowar, Dio, Death, Morbid Angel, Slayer или Mayhem. Съжалявам, че се появяват все повече групета, за които метълът е бизнес и/или магнит за мацки и телевизионно време, а не музика. Съжалявам, че тези групи стават по-популярни от наистина творящите, защото просто вървят по модата на масата. В повечето случаи нямаща нищо общо със самия стил. И в следствие на това масовият слушател ще свързва именно тези модерни некадърници с понятието метъл, а не групите, които ти или аз слушаме - те ще продължават да бъдат считани за някакъв мътен ъндърграунд, не защото самите те или умиращите от trve-щина фенове искат да си останат там, а защото не се водят по модата. Тенденцията сульо и пульо да счита за модерно и kewl да смъкне гащите, да си боядиса ноктите, да гледа лошо и да се води големия метълюга довежда до това, че след време Bullet For My Valentine ще стоят в класациите за най-големи метъл банди напук на факта, че Dio ще е последвал Manowar в небитието на недодрапалите до 25-цата. И може би на автора ще му се наложи да вкара и Nazareth в класацията, просто защото няма да се сети какво друго да напише. Но нали е по-kewl да се водиш големия метъл, нищо че не можеш да докараш и 12 метъл банди. Както William Durant е казал, "нито една цивилизация не е била завладяна отвън, преди тя да се е унищожила сама отвътре". От новината, че последният Testament e продал милиони копия би ми станало много приятно, но срещам с пълно безразличие и лека насмешка биенето на Tobias Sammet в гърдите, че мощните продажби на последната Avantasia допринасят за популяризирането на метъла. Мисля, че започвам да разбирам добре какво искаш да кажеш, но продължавам да не съм съгласен. Като говорим за продажбите например - няма модерна метъл (или свиреща нещо свързано с метъла като дадената от теб за пример Bullet For My Valentine), която да може да продаде дори една десета от това, което Металика, Слейър, Мегадет, Мейдън, Джудас са продавали в края на 80-те. Аргументирайки се с конкретни числа - Scream Aim Fire (вторият и най-успешен Бълет) продаде около 185к копия, докато всички знаем, че черният на Металика е продаден в почти 40 милиона екземпляра. А и още нещо - според мен най-силно комерсиализирания период на жанра беше в късните 90 години, когато групи като Лимп Бизкит и Линкин Парк продаваха десетки милиони копия от албумите си. Разбира се, тези числа са доста некоректно сложени, предвид пиратството, общата слушаемост на музиката и много, много други фактори, но можем да го погледнем от друга страна - на какви места в класациите са се появявали различните албуми. Като тук предимство пред другите стилове би следвало да има метъла, защото можем да предположим, че когато публиката е по-хардкор, купува по-често. Но и тук нещата седят по подобен начин. Най-големите световни и европейски чартове (американските, британските и немските) в момента се оглавяват от метъл група само, когато албум издават Metallica или Maiden. А що се отнася до модата и следването й - смятам, че този жанр до голяма степен е водил модата преди 30 години. Вече не е така и честно казано това по никакъв начин не ме притеснява. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 10:11 PM |