![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Не видях тема за фюрера тук, а мисля, че може да се получи интересна дискусия. Харесвате ли Хитлер? Какво мислите за него? Аз харесвам Хитлер поради факта, че винаги съм харесвал владетелите, които са има за цел да превземат света или колкото се може територии от него. А за отношението му към евреите, щом тва му харесвало...
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Гледам тъпа тема. И си мисля.
Първо, много ми е странно, когато хора, които докарват образ на някакви брутал метъл герои, започват да пискат като пастори на подобни теми. Вярно, че хуманност и гор са синоними, но не прекалявайте с човеколюбието, губи се имидж. Къде другаде, освен в интернет, при това в сайт за метъл, да се говори за нацисти, вандализъм, серийни убийства, канибализъм и прочее пейзажи. Второ. Самият факт, че на някой му е хрумнало да разглежда хер Хитлер като личност, е забавен. Понеже по-голям политически продукт от световните войни няма, т.е. - хер Хитлер си е продукт на едно-две хилядолетия европейска култура. Даже е един от най-простите примери за акумулативност. И ако някой е запознат със съвременна история, т'ва му е ясно - двете войни е по-трудно да се определи откога започват, но след 18-19 година и политиката на Жорж Клемансо е напълно нормално Германия да рухне и да се развият радикални идеи. Точно края на първата е интересен, понеже на практика победители май няма, печалби също. А отделно се оказва, че Европа е напълно способна да се самоизбие за няма и петилетка. И национализъм/нацизъм няма само по Оста, даже по едно време в Париж има протести на подобни герои, някъде през 30те. Което е нормално, следвоенна криза, борсата преживява голямата рецесия, другарят Сталин прави сериозни опити да залее пазара с евтино жито, за да разбие напълно борсовия пазар (и междувременно в Украйна над 6 милиона умират от глад, но т'ва е друга тема). Инфлация, безработица и подобни удоволствия. Нормалните държави в такива моменти развиват десни идеи. Балканите и изтока - социализъм (понеже немците техния социализъм скоропостижно го разстрелват още преди края на войната, въстанието на октомвристите, а в останалия свят е на смешно ниво). Трето. Ей тук някъде идва гениалноста на хер фюрера. Което пак е абсурдно. Освен таланта да приказва безспир, май. Иначе неговата кариера е доста забавна и започва с някаква пиянска вечер, известна като Бирения пуч, когато национал-социалистите се напиват, вдигат бунт и после ги бият в пандизите. Ама тогава основни герои в драмата са SA, старото поколение националисти (хората на Ернст Рьом, вече стари чичета). След това Хитлер изчиства конкуренцията, след като SS-овците, тогава още младежка организация, избиват хората на Рьом и Грегор Щрасер ("Нощта на дългите ножове", 33та) и изведнъж се оказва, че няма Ваймарска република, а начело е някакъв поручик, когото половин Европа въобще не е чувала. Невероятният гений на хер фюрер се простира до анексирането на Австрия, областта на Рейн, Чехословакия и последно - Полша. Само че преди всяка военна операция (без Полша), ОН (сега ООН) се събира и кротко му дава разрешение за военна намеса. Даже след проговорите за анексирането на Чехословакия, Чембърлейн заявява при пристигането си в Лондон, че така е осигурил мира в Европа. Кое по-точно е гениално? Мързи ме да дописвам. Четвърто. Някой спомена евреи и религия. Само че доктрините на християнството и исляма са сходни - няма монотеизъм, който да твърди, че друга религия съществува. При християнството не е толкова остро, но второто пришествие е точно това - възцаряване на християнството. И пето. Някой спомена и циганите. А къде е разликата в това да търпиш евреите, но да мразиш циганите? Няма защо да се разправя, че не е на расова основа. Всички знаят, че може да има и свестни цигани. Само че никой не ги е виждал. Така е и с евреите - нямаме нищо против, но си живеят някакви представи за тях. Или не псуваме на цигани и евреи, чифути, резняци, мамалигари, турци, араби, жълти, зелени, черни, карирани и т.н. Толерантността въобще е много крехко нещо, както и мира. Толкова (за без пари). Моите пет стотинки. Иначе темата е тъпа. Обаче може да се попсуваме заради традициите. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 4th May 2025 - 11:45 AM |