![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Не видях тема за фюрера тук, а мисля, че може да се получи интересна дискусия. Харесвате ли Хитлер? Какво мислите за него? Аз харесвам Хитлер поради факта, че винаги съм харесвал владетелите, които са има за цел да превземат света или колкото се може територии от него. А за отношението му към евреите, щом тва му харесвало...
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
По отношение на репарациите - не той е решавал. Клеменсо не е икономист и винаги е водил министерства, които нямат нищо общо с икономиката. Специална комисия по финансовите въпроси е решила какъв би бил максималния обем на репарации, които Германия може да си позволи.
Териториалните претенции също не са учудващи по никакъв начин. Елзас е класически пример за вечно спорна земя, а както е известно Саар е била взета като компенсация за разрушените мини в северната част на Франция. Лично според мен фундаменталната грешка допусната при Парижката конференция е била, че е... парижка. Не се сещам как някой е очаквал мачът да се играе на националния стадион на Франция, а хората да викат обективно и за двата отбора. Та в този смисъл все си мисля, че историческият образ на Клеменсо е прекалено опорочен в негативен смисъл. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 4th May 2025 - 11:37 AM |