![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Доста добра група според мен, даже една от любимите ми. Смесица от блек и дет, като по-старите им неща са с по-изяван блек характер, докато тези от по-скорошните им албуми - Zos Kia Cultus и Demigod представят повече брутализъм, абе въобще клонят към дет-а (поправете ме ако преценката ми не е правилна
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Подчертано сатанински клип. Реално погледнато е много по-сатанински от запалени църквички, обърнати кръстове и изуствена (телешка при trve хардкор бандите) кръв. С клипа си Behemoth успяват по най-директния начин да обосноват безсмислието на съществуването на църквата като институция. Може да се направи и друг извод обаче - за да намери сили човек да продължи в трудни моменти трябва да търси във вътрешното си светилище, именно такова заглавие носи и песента. В един не-лош холивудски филм, чието име не мога да си спомня, се говореше за едно евангилие, което не присъства в библията, в което се казва че за вярата не е необходима църквата като сграда или присъствие. От тази гледна точка вярата не е нещо лошо, поробващо или изкривяващо логичната мисъл, защото от вярата дори в християнския бог могат да бъдат извлечени редица позитиви. Ясно е, че голяма част от блек метъл бандите не влагат съществен смисъл в музиката и текстовете си и реално разбирам агресията и отрицанието на повечето към църквата, ще ми се обаче и те да разберат, че няма нищо лошо и във вярата в доброто. Безумно прави са обаче, че сляпото следване на преостарелите църковни догми с нищо не може да допринесе за развитието на съвременното човечество и преодоляването на религиозните различия. Бая се отплеснах - благодаря за вниманието.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th July 2025 - 10:41 PM |