Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> А, честито!, 1984
SepulTeraHead
коментар Oct 31 2008, 09:40 AM
Коментар #1

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

http://deltanews.bg/irj/portal/anonymous?N...5&c=1#page0

Цитат(DeltaNews.bg)
Любителите на чата вече трябва да внимават какво и с кого си говорят, тъй като българският парламент реши разговорите по ICQ и Skype да бъдат под контрола на МВР.

С приетите на първо четене промени в Закона за електронните съобщения полицаите ще могат да следят разговорите в двете най-популярни чат системи, а интернет доставчиците са задължени да пазят подобна информация за всички юзъри в рамките на година. Под зоркия поглед на родната полиция ще попаднат и e-mail-ите.

Все още не е решено при какви обстоятелства личните разговори на всеки да могат да бъдат „подслушвани”. Според проекта на Министерски съвет информацията за интернет разговорите, както и за електронните писма, ще може да бъде изисквана от органите на реда само при разследване на престъпление или заплаха за националната сигурност. След последните скандали с подслушването на депутати обаче този проект срещна сериозен отпор в Народното събрание заради квалификацията „заплаха за националната сигурност”. Според шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов, който също беше сред подслушваните, тази формулировка е прекалено обща и развързва ръцете на службите за злоупотреби. Той предлага данните да се разкриват само при разследване на тежко престъпление, което се наказва с над 5 години лишаване от свобода.

Малко успокоение внася фактът, че МВР ще може да следи само с кого, кога и колко време сме си говорили, но не и да се рови в самото съдържание на личните съобщения. Подобна практика съществува от години в същия закон по отношение на разговорите и SMS-ите по мобилните телефони.

То не че и досега нещо ги е спирало, или, че на някой някога в тия служби му е дремело какъв точно е закона...

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
prayer4eto
коментар Oct 31 2008, 02:11 PM
Коментар #2

Master of your sorrow

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Ми то нещата не отиват наникъде.

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
SepulTeraHead   А, честито!   Oct 31 2008, 09:40 AM
ludspamer   Ох а тия глупости ми омръзна да ги слушам.Кфо, те ...   Oct 31 2008, 09:43 AM
_TNT_   Все едно ще почнат произволни хора да подслушват, ...   Oct 31 2008, 11:35 AM
lodborg   Това е първата стъпка към някой по-голям и по-прот...   Oct 31 2008, 01:43 PM
prayer4eto   Ми то нещата не отиват наникъде.   Oct 31 2008, 02:11 PM
scion_of_storm   Fu, goddamn'd f0xerz.   Oct 31 2008, 04:41 PM
LordZombie   Скоро ша сложат и подслушватели в тоалетните казан...   Oct 31 2008, 05:05 PM
Mago De Oz   Айде и аз да ви попитам всички мрънкащи, какво то...   Oct 31 2008, 06:42 PM
LordZombie   Ми тогава дай да ни сложат камери в апартаментите ...   Oct 31 2008, 07:00 PM
SepulTeraHead   Ами пише в конституцията едни неща, ама кой го ебе...   Oct 31 2008, 07:04 PM
Mago De Oz   Не ме разбрахте, пичове..аз страшно много уважавам...   Oct 31 2008, 07:07 PM
malleus   ^ Така сме ние ексхибиционистите.....   Oct 31 2008, 07:10 PM
SepulTeraHead   Виж. Мога да проявя разбиране, защото ти за мен си...   Oct 31 2008, 07:14 PM
gadabout   Майната им на всички лакоми и безочливи властимащи...   Oct 31 2008, 11:43 PM
Atrocity   Абе четете ли изобщо? Нека втори път да се лепне ц...   Nov 1 2008, 12:06 AM
lodborg   ^ А както аз написах, така се почва. Стъпка по стъ...   Nov 1 2008, 12:29 AM
Vlad   Много ще ми е гадно ако някоя кука чете простотиит...   Nov 1 2008, 09:33 AM
melhaer   ясно, че нямат право да го правя, и че наистина то...   Nov 1 2008, 10:47 AM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 13th August 2025 - 05:23 PM