Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> А, честито!, 1984
SepulTeraHead
коментар Oct 31 2008, 09:40 AM
Коментар #1

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

http://deltanews.bg/irj/portal/anonymous?N...5&c=1#page0

Цитат(DeltaNews.bg)
Любителите на чата вече трябва да внимават какво и с кого си говорят, тъй като българският парламент реши разговорите по ICQ и Skype да бъдат под контрола на МВР.

С приетите на първо четене промени в Закона за електронните съобщения полицаите ще могат да следят разговорите в двете най-популярни чат системи, а интернет доставчиците са задължени да пазят подобна информация за всички юзъри в рамките на година. Под зоркия поглед на родната полиция ще попаднат и e-mail-ите.

Все още не е решено при какви обстоятелства личните разговори на всеки да могат да бъдат „подслушвани”. Според проекта на Министерски съвет информацията за интернет разговорите, както и за електронните писма, ще може да бъде изисквана от органите на реда само при разследване на престъпление или заплаха за националната сигурност. След последните скандали с подслушването на депутати обаче този проект срещна сериозен отпор в Народното събрание заради квалификацията „заплаха за националната сигурност”. Според шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов, който също беше сред подслушваните, тази формулировка е прекалено обща и развързва ръцете на службите за злоупотреби. Той предлага данните да се разкриват само при разследване на тежко престъпление, което се наказва с над 5 години лишаване от свобода.

Малко успокоение внася фактът, че МВР ще може да следи само с кого, кога и колко време сме си говорили, но не и да се рови в самото съдържание на личните съобщения. Подобна практика съществува от години в същия закон по отношение на разговорите и SMS-ите по мобилните телефони.

То не че и досега нещо ги е спирало, или, че на някой някога в тия служби му е дремело какъв точно е закона...

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Vlad
коментар Nov 1 2008, 09:33 AM
Коментар #2

лайно

Група: Потребители
Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Много ще ми е гадно ако някоя кука чете простотиите бликащи от разговора ми със съседа crying.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
SepulTeraHead   А, честито!   Oct 31 2008, 09:40 AM
ludspamer   Ох а тия глупости ми омръзна да ги слушам.Кфо, те ...   Oct 31 2008, 09:43 AM
_TNT_   Все едно ще почнат произволни хора да подслушват, ...   Oct 31 2008, 11:35 AM
lodborg   Това е първата стъпка към някой по-голям и по-прот...   Oct 31 2008, 01:43 PM
prayer4eto   Ми то нещата не отиват наникъде.   Oct 31 2008, 02:11 PM
scion_of_storm   Fu, goddamn'd f0xerz.   Oct 31 2008, 04:41 PM
LordZombie   Скоро ша сложат и подслушватели в тоалетните казан...   Oct 31 2008, 05:05 PM
Mago De Oz   Айде и аз да ви попитам всички мрънкащи, какво то...   Oct 31 2008, 06:42 PM
LordZombie   Ми тогава дай да ни сложат камери в апартаментите ...   Oct 31 2008, 07:00 PM
SepulTeraHead   Ами пише в конституцията едни неща, ама кой го ебе...   Oct 31 2008, 07:04 PM
Mago De Oz   Не ме разбрахте, пичове..аз страшно много уважавам...   Oct 31 2008, 07:07 PM
malleus   ^ Така сме ние ексхибиционистите.....   Oct 31 2008, 07:10 PM
SepulTeraHead   Виж. Мога да проявя разбиране, защото ти за мен си...   Oct 31 2008, 07:14 PM
gadabout   Майната им на всички лакоми и безочливи властимащи...   Oct 31 2008, 11:43 PM
Atrocity   Абе четете ли изобщо? Нека втори път да се лепне ц...   Nov 1 2008, 12:06 AM
lodborg   ^ А както аз написах, така се почва. Стъпка по стъ...   Nov 1 2008, 12:29 AM
Vlad   Много ще ми е гадно ако някоя кука чете простотиит...   Nov 1 2008, 09:33 AM
melhaer   ясно, че нямат право да го правя, и че наистина то...   Nov 1 2008, 10:47 AM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 13th August 2025 - 05:23 PM