Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> I a dream!, Сънувах странен сън....
tankard73
коментар Nov 26 2008, 08:57 AM
Коментар #1

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 87
Регистриран: 14-August 08
Град: берген,норвегия
Потребител N: 2931

Наистина сънувах странен сън,само ,че в съня си не бях голяма жълта тиква,а в съня си градчето на име Калофер където сега и 3000 жители няма,в съня ми се беше разрастнало и футуристично изменило в много по мащабни размери.Че дори и голяма автогара имахме,и трамвайни линии.И не можех да намеря пътя към старата ми майчина къщица от сгради на по 10,15 етажа и нови лъскави коли.Също така сънувах и тумби от метъли и рок фенове(сега едва ли има и 10на по активни,не като на времето по 30-30 чявека се събирахме) и аз взех да разпитвам какво става?Та аз и много други сме по чужбините,болшинството са в София и пловдив,та напук на якия демографски срив и обезлюдяването,малкия ми обезлюден сега калофер ,в съня ми беше едва ли не мегаполис.Преди години ги гедах като си бях в отпуската си лятото от Норвегия се бях прибрал.3 мои комшиичета на по 15 години с тениските на металика,с идеите и идеалите където всичко което лети се яде,гледах ги друга компанийка на около 18,20 години,пак към 6,7 души,всичките външни.Дошли от големите градове при баби и дядовци и роднини.С тениските на менсън,металика и подобни.И нещо ме пареше и жегваше приятно и милно под лъжичката.Все едно лентата се беше върнала 15 години назад.В началото на 90те.Все едно видях мен си,само където тогава нямаше ни мп3ки,ни нет,ни метъл шопове ни кво да е.А само пиратски студия за записи.Това последното не е сън където ви го бръщолевя ,а чистата реалност.В съня ми нощеска,малкия ми обезлюден калофер беше инфраструктуриран,добре изглеждаш,пълен с познати и непознати,и питам а бе какво става,ние по чужбините избягахме заради лошото положение и вечната стегнация,а тук гледам райска градина.Ами чужбината вика дойде при нас,и много вика се върнаха.От техните усти ,в божиите уши.Обаче за жалост това ще си остане поредният ми сън,един от малкото от такъв диапазон,а в реалността скоро вече няма да сме град,а село калофер.Защто отиваме под 3000 жители доколкото знам.А беше време когато бяхме на 8000 ,пък и над 10 000 сме били.Ама това е едно друго лошо комунистическо време.Когато кръчмите и магазините дори и в провинцията бяха пълни,и имаше работа за всеки.Асега с извинение няма кой да видиш да напсуваш зиме по центъра на града ни,та камо ли по кафе да изпиеш.Явно трябва чужденците,както в съня ни да дойдат да ни позаселят,та да ни припомнят приказката,че камъка би трябвало да си тежи на мястото,и кой където се е родил там за него би трябвало да е багдад.Ама нейсе.Разпиляхме се като дървета без корен по чужбините и софия и големите градове,а малкото ни китно подбалканско градче си остана само с една невинна природа.Тъкмо тия дни с просълзени очи гледах снимки от града ни и от балкана,и цял ден вчера една буца беше заседнала във гърдите ми.Че ми иде и пушка да нарамя и на глас да тичам народен..... както се е изразил великия Ботев,мой съгражданин.Само че кой е врага:?Благодаря ви че ми изслушахте брътвежите.Просто in a dream!

--------------------
Ето ме и мен в центъра на снимката
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
LordZombie
коментар Nov 27 2008, 02:42 PM
Коментар #2

Post Mortem

Група: Потребители
Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

Цитат(Clayman @ Nov 27 2008, 01:01 PM) *
Не са ме ебали и слава богу, казвам че ми разказаха играта boxed.gif

Да бе схванах, просто малко реших да поспамя whistle.gif

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
tankard73   I a dream!   Nov 26 2008, 08:57 AM
ludspamer   I a dream?   Nov 26 2008, 10:48 AM
Rolf   Нямаше ли вече тема за сънища и подобни...   Nov 26 2008, 02:51 PM
Stormrider   Last night I had the most exciting dream In it I w...   Nov 26 2008, 05:39 PM
Slash   Пич, пиши на норвежки.   Nov 26 2008, 05:48 PM
_Moonshield_   На мен пък ми хареса много. Поствай по-често такив...   Nov 26 2008, 06:49 PM
Clayman   Вчера сънувах че трябва да мина през една казарма ...   Nov 26 2008, 10:59 PM
LordZombie   Сънувал си,че в предния такъв сън са те ебали 0.x ...   Nov 26 2008, 11:05 PM
_Moonshield_   "ебали мамата" не е равно на "ебали...   Nov 26 2008, 11:10 PM
LordZombie   Ебали са майка му ;d Не,казах кво съм разбрал,не ...   Nov 26 2008, 11:13 PM
Clayman   Не са ме ебали и слава богу, казвам че ми разказах...   Nov 27 2008, 11:01 AM
sgoh   Тая тема още ли е жива   Nov 27 2008, 01:38 PM
Eddie_The_Beast   Забавното е че никой не каза нищо по конкретната т...   Nov 27 2008, 02:28 PM
sgoh   Цитат(Eddie_The_Beast @ Nov 27 2008, 02:2...   Nov 27 2008, 07:05 PM
LordZombie   Цитат(Clayman @ Nov 27 2008, 01:01 PM) Не...   Nov 27 2008, 02:42 PM
scion_of_storm   RE: I a dream!   Nov 27 2008, 07:35 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 02:32 PM