![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Срамота, как може да няма тема за тази банда...
![]() Една от любимите ми групи са - дори първите им два дет албума ме кефят, както и експерименталните Symhony Masses и Lepaca Kliffoth след това... Но пробивът несъмнено е Theli - това просто е образец за симфо метъл, пълен е с толкова различни влияния! За по-късните им творби няма какво да говоря, неповторими са. Secret Of The Runes направо ми скри шапката - все едно слушах продължение на "Залезът на боговете" в метъл вариант... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Аз съм в период на тотална Therion интоксикация... Не е истина колко я обичам тая банда.
Тия дни изгледах пак "Live Gothic" и започнах да си променям мнението за него на 180 градуса (преди не ме впечатли особено). Невероятен концерт, перфектен сетлист (макар че с такава дискография всичко би било добре дошло), невероятно шоу, звукът е на страшно високо ниво, а най-големият плюс е съставът. Определено това беше най-добрият лайнъп на Therion и много ме е яд, че вече не са задно. Специални адмирации за Petter Karlsson, за пореден път се убеждавам колко талантлив барабанист е този човек. Че и с композиторски талант - около една трета от песните в "Gothic Kabbalah" са негово дело. За "The Miskolc Experience" съм леко раздвоен - прекрасно заснето DVD, сетлистът отново е убийствен (в Therion частта) - много се радвам на старите парчета. Звукът обаче ми бърка в здравето и определено е факторът, който ми пречи да му се насладя изцяло. По-малкият проблем е продължителността - твърде кратка. Една трета са класическите композиции, които макар и безупречно изпълнени, не са това, което тръпна да чуя в издание на Therion. Че дори и като цяло, час и половина е твърде малко, още повече за банда, която прави редовно концерти от по над два часа. Но, както знаем, на мен не може да ми се угоди, когато стане дума за DVD на Therion. А и ето че мнението ми за "Live Gothic" се промени за добро с времето, така че явно си трябва да минат няколко лета. Като цяло "The Miskolc Experience" заема почетно място в колекцията ми като нещо, което много дълго чаках и бленувах. Пък и въпреки цялата критика, която му ударих, си ми харесва. Та, да се върна на думата си - THERION FUCKIN' RULE! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 02:11 AM |