![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Коментарите във форума от последните няколко дни ме накараха да се замисля за странностите, които бихме могли да споделим един с друг и ето място, в което можем да го направим. Нарекох темата OCD, базирайки се на смисълът, който се влага в този термин в популярния изказ (който от своя страна е до такава степен широк, че обхваща почти всички странности) и не твърдя, че той отговаря достоверно на професионалната му дефиниция. Също така бих се радвал ако дискусията запази своята чистота и коментарите в нея да бъдат искрени, а не преувеличени. Благодаря предварително за това.
И така, аз ще започна. Когато се разхождам по улиците достатъчно бавно, че да чета номерата на колите, оприличавам всяка цифра с дадена нота и си тананикам или по-често си представям как би звучала мелодията изсвирена на бас. Числото 0 за мен е тонът Ре, 1 е Ми, 2 е Фа, 3 е Сол и така по целия минор от Ре. А понякога, когато има деветка си го тананикам като хармоничен минор. За щастие все още не съм започнал да комбинирам повече номера заедно и това ме опазва от написването на симфония по този начин. Йор търн. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Благодаря на изключително интересните и поучителни постове на Chimera и Mor Galad. А май е мой ред да споделям.
Винаги зная колко (и обикновено какви) плодове и зеленчуци има в хладилника. Много рядко ми се случва да ги броя, докато хладилника е отворен, защото съвсем ясно осъзнавам, че това би било малоумно, но когато го затворя имам непреодолимото желание да си припомня какво съм видял и да ги преброя. Обикновено след това се връщам назад във времето, когато съм ги избирал и си спомням колко са били на брой тогава. След това се замислям кога и колко съм ял и изваждам двете числа и се надявам, че резултатите ще съвпаднат (резултата от спомена ми, когато хладилника е бил отворен и резултата на купуването минус изяждането). Може би дори по-странното е, че когато освен мен и семейството ми спи в апартамента, непрекъснато се чудя дали някой не е променил скъпоценната ми правилна бройка на зеленчуци и плодове и от време на време отварям хладилника само за да проверя дали всички са там и дали са на правилните места. И за да не призная пред себе си, че съм отишъл до кухнята само за да видя дали някой не ми е разместил зеленчуците, винаги си взимам кола/мляко/вода/сок/нещо си от хладилника и се правя (пред себе си), че съм го направил, защото съм жаден. Едит с две топълнения: В момента имам 17 зеленчука и плода в хладилника си. И второ, случайно някой от хората тук, които са имали честта да ме поканят у дома си, да си спомня, че съм задал абсолютно смисления и логичен въпрос: "Извинявай, може ли да погледна какво имаш в хладилника си?" ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:29 AM |