Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Мобилни телефони, и оплаквания от тях
onnellinen
коментар Sep 7 2009, 07:32 PM
Коментар #1

Хър-мър

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

При мен положението е горе-долу такова. Майка ми звъни, говорим 20 минути - и аз не знам за какво. Баща ми звъни и в продължение на 5 минути ми задава 5 пъти въпроса "Добре ли си иначе?" Колеги и колежки ми се обаждат, говорим по 30-40 минути, защото били на договор и ме добавили към безплатните номера. Държа телефона си на по-малко от половин метър почти 24/7, с изключение на самотните моменти в тоалетната. Календар, напомняния, будилник, обикновен часовник - телефонът е станал организатор на голяма част от живота ми.
Вече ме боли главата от толкова "безплатни" разговори с хора, които живеят на 10 минути от мен, омръзна ми да чакам обаждане, което така и не идва, омръзна ми да истерясвам, когато батерията пада по време на важен разговор.
Половината ми познати са хора, които се оплакват, че имат сметки между 20 и 100+ лв на карта и имат абонамент към всички мобилни оператори в страната. По улиците някакви хора вървят, говорят с хендсфрий и ръкомахат, а телефонът им е в джоба. Всеки се опитва да извади колкото може по-модерна джаджа, в която се заключва целият му живот с изключение на тоалетната, в това число и кога ще легне и кога ще стане от сън. Пазят в указателя си номера, от които никой не им е звънял и на които никога няма да звъннат. Бъркат хора с еднакви имена в указателя и се чудят как да запишат поредния Иван Петров.

Искам да знам какво ви е мнението за всичко това. Аз ли съм заобиколена от хора, които се правят на модерни, или тази играчка наистина се е превърнала в мания.

Вчера четох статия, че хората се страхуват да не загубят мобилния си телефон повече, отколкото портфейла си. Ужас.
Утре ще си купя будилник.

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Megadeth
коментар Sep 11 2009, 10:26 AM
Коментар #2

Mahtavin :>

Група: Потребители
Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

В отговор на първия пост бих й отговорил да заживее в 21 век.
В 19-20 век (че и преди това) хората са правили всичко това с много разходки, посредници, писма, дневници, помощници и още куп неща, които телефона покрива. В момента сменям телефоните като носна кърпичка, тъй като iPod-а ми има всички нужни функции. Събирам пари за един iPhone, което е равно на iPod + друг телефон. Идеята ми е, че има всичко, което някой телефон някога е имал. И съм на мнението, че предпочитам да си загубя портфейла (не като излизам от банката естествено) от колкото това нещо, което ме улеснява на макс.
Говорим за напомняния, разговори, връзки, будилник, календар, интернет, игри, филми, музика, GPS и още хиляди неща постоянно навсякъде.
Всъщност си вадя парите благодарение на тия джаджи(телефонни разговори разбирай), как няма да съм зависим от такова нещо.
И е крайно тъпо някой да си купува телефон заради това какво ще кажат другите и още по-тъпото е трети хора като са глупави и да казват, че тия с некви модерни телефони го правят от гъзария. Иде реч за Вертутата и т.н.

Цитат
По улиците някакви хора вървят, говорят с хендсфрий и ръкомахат, а телефонът им е в джоба. Всеки се опитва да извади колкото може по-модерна джаджа, в която се заключва целият му живот с изключение на тоалетната, в това число и кога ще легне и кога ще стане от сън. Пазят в указателя си номера, от които никой не им е звънял и на които никога няма да звъннат. Бъркат хора с еднакви имена в указателя и се чудят как да запишат поредния Иван Петров.

Teб по дяволите кво те ебе другите хора кво и как го правят??? Гледай си в паничката, деба маа му деба. Сигурно знаеш и по колко време пукат приятелките си в гъзовете, че си нямаш друга работа и собствен живот за гледане.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
onnellinen   Мобилни телефони   Sep 7 2009, 07:32 PM
conguestadors   Да ти кажа и аз необичам да говоря много по телефо...   Sep 7 2009, 07:47 PM
Chimera   Мх, хората твърде много се шашкат относно модела н...   Sep 7 2009, 07:56 PM
scion_of_storm   поредната мания по заместване на тет-а-тет комуник...   Sep 7 2009, 08:01 PM
Сиело   Ми явно някои хора позволяват телефоните да превзе...   Sep 7 2009, 08:52 PM
ZerraX   Аз пък служа като телефонен център. Тъй като фр са...   Sep 7 2009, 09:08 PM
onnellinen   А, като каза прими - аз съм на предплатена. Няма д...   Sep 7 2009, 10:16 PM
ZerraX   Доколкото разбрах ти може да си запазиш вече номер...   Sep 7 2009, 10:21 PM
onnellinen   Аз съм на b-connect, така че не ме касае   Sep 7 2009, 10:29 PM
Sturmfuhrer   Мога да се похваля, че гледам да отговарям на не п...   Sep 7 2009, 11:52 PM
sgoh   Цитат(onnellinen @ Sep 7 2009, 08:32 PM) ...   Sep 11 2009, 02:25 AM
Anomandur   Или ако нямаш лаптоп Това за "манията...   Sep 11 2009, 10:16 AM
blood   В отговор на първия пост бих й отговорил да заживе...   Sep 11 2009, 10:26 AM
Void KD   Преебаха ми се слушалките на телефона, вече колонк...   Sep 11 2009, 06:13 PM
blood   40лв са ментаците.   Sep 11 2009, 06:14 PM
Void KD   Че то аз за малко повече пари нова МП3-ка ше си зе...   Sep 12 2009, 09:28 AM
Anomandur   личното ми мение за телефоните с mp3-ki е, че прос...   Sep 12 2009, 01:00 PM
scion_of_storm   блъде, открай време си купувам едни малки сони-та ...   Sep 12 2009, 01:02 PM
blood   Цитат(scion_of_storm @ Sep 12 2009, 02:02...   Sep 12 2009, 03:02 PM
MetallicaAntiFan   Това е може би телефона който вади най-мощен и изч...   Sep 12 2009, 02:20 PM
SepulTeraHead   Винаги ми е било забавно как чалга тип хората успя...   Sep 12 2009, 03:30 PM
KiddRock   Хехе.. Моя телефон не е кой знае какво, но мен си ...   Sep 13 2009, 05:36 AM
blood   Абе,тука според вашите постове човек да го е страх...   Sep 13 2009, 05:47 PM
Chimera   Не сме странни, уи ар спешъл   Sep 13 2009, 05:55 PM
Hetfield   Аз на моя само говоря.   Sep 14 2009, 05:50 PM
Anomandur   Никой не е казъл,че си гъзар-чалгар ако имаш телеф...   Sep 14 2009, 11:52 PM
blood   Според теб Не ми се спори по тая тема, ма ми се с...   Sep 15 2009, 12:14 AM
scion_of_storm   Моят телефон е 29 кинта. Мисля, че съм клош. Блъд...   Sep 15 2009, 12:30 AM
onnellinen   blood, аз нямам нищо против телефон за 1000 лв, ам...   Sep 15 2009, 11:51 AM
blood   Права си си за теб, така е. Но това е като да си к...   Sep 15 2009, 11:59 AM
gadabout   Ченета долу!!! А помня, когато телефо...   Oct 24 2009, 01:53 PM
eLeS   Аз ги помня и с по 1 ред   Oct 29 2009, 09:33 AM
onnellinen   Аз пък съм ги ползвала   Oct 29 2009, 01:06 PM
onnellinen   Голям проблем. УУУУУ за мен и по-предния ми (май)...   Dec 17 2009, 01:26 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 11:30 PM