![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регистриран: 5-April 09 Потребител N: 3343 ![]() |
Има ли тук фенове на холандската банда Epica?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Играха на сигурно холандците и издадоха точно такъв албум, какъвто беше логично да издадат. Cradle направиха същото с "Godspeed" (прекрасен албум), но там този подход не ми допадна особено, защото те са вече достатъчно утвърдила се банда, с предостатъчно проблеми заради според мен чудовищно успешното им, но според доста от старите фенове разочароващо експериментиране. Вместо да запишат още един новаторски албум, Cradle се спряха на това, което си знаят, че правят добре и което си знаеха, че ще се хареса на най-голям брой фенове. При Epica нещата стоят по доста по-различен начин - те са сравнително нова банда, която тепърва предстои да се утвърди и започнала да експериментира по-смело едва с предходния си албум. Така че играенето на сигурно е според мен повече от правилно решение. Формулата е приблизително същата, което е плюс, защото точно това звучене направи от "The Divine Conspiracy" шедьовъра, който е, а място за доразвиването му има достатъчно. Помодернизирана продукция, особено по звученето на барабаните и втвърдените, агресивни рифове си личи, че са целяли модерни аналогии, а не средновековната и романтична/приказна атмосфера от досегашното им творчество. Нововъведения има, но са повече моментни включвания отколкото цялостна концепция - за грегорианските песнопения дори се учудвам, че чак сега са им влезли в арсенала, загатнатите в едноименното парче латино елементи също стоят много на място и звучат повече от яко.
На кратко, прекрасен албум са създали, сред най-важните издания за тази година определено. Според мен ще изиграе и много голяма роля в развитието на бандата, макар и засега да не ми се вижда по-добър от "The Divine Conspiracy". -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:50 AM |