![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регистриран: 5-April 09 Потребител N: 3343 ![]() |
Има ли тук фенове на холандската банда Epica?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Връщам се от концерт на Epica (със съпорт Sons of Seasons и Amberian Dawn). Вокалистката на финландците била болна и затова нямаше как да излязат на сцената. Лошо, но надали някой беше дошъл да гледа специално тях, така че не забелязах много разочаровани физиономии. Sons of Seasons направиха малко по-дълъг сет поради тази причина и като че почти успяха да изсвирят целия си дебютен и единствен засега албум. Коментар - Henning Basse управлява, както винаги съм си знаел!
![]() По същество, Epica излязоха и изнесоха прекрасно шоу, много синхрон и много чувство. Simone е точно толкова красива на живо, колкото е и по снимките и хвърля същите съблазнителни погледчета и физиономийки като по клиповете. Образ и сладурана отвсякъде. Звукът беше близо до перфектен не само на Epica, но и подгряващата група. Когато успяваш да чуваш беквокалистите, означава че човекът зад пулта разбира повече от работата си отколкото... Хайде да не правя сравнения, че ще взема да обидя някого... Гласовите възможности на Simone също ме изненадаха приятно, макар че в началото си личеше, че се пази за по-късните песни и най-високите тоновe просто ги прескачаше или взимаше с октава по-ниско. За сметка на това, на Tides of Time си пусна гласчето изцяло - учудих се, че са се осмелили да изпълнят толкова сложно парче на живо, но Simone го взе все едно си беше в студиото. Респект! Пиано + вокал = култ. Марк беше неприятната изненада за вечерта, макар и само вокално - никога не съм смятал, че харшовете му са особено добри, но на живо недостатъците се забелязваха още по-силно. Към представянето му като китарист обаче нямам никакви критики. Ето и сетлиста от вечерта, може би в леко разбъркан вид: 1. Samadhi 2. Resign To Surrender 3. Sensorium 4. Deconstruct 5. Fools of Damnation 6. Design Your Universe 7. Tides Of Time 8. The Imperial March 9. Cry for the Moon 10. Quietus 11. Sancta Terra 12. The Phantom Agony 13. Martyr of the Free World 14. Consign to Oblivion 15. Заигравка с The Pirates of the Caribbean (повече като завършек на CtO) Общо взето изключително странен сет. Две песни от "Consign to Oblivion" и още две от "The Divine Conspiracy", които са без всякакво колебание най-хитовите и най-обичаните техни албуми. Страшно странно решение според мен. Заглавното парче от новия албум беше общо взето загуба на време, защото най-силната реакция от хората се заключаваше в кимане в ритъм. Очевидно пиратите сред публиката бяха доста малко, защото новите песни като цяло бяха посрещнати с не особено буйни реакции (макар и с интерес), за разлика от старите бичкии. Можеха много по-добър подбор от "Design Your Universe" да направят. Откриващото парче от него е според мен едно от най-слaбите им парчета изобщо, но какво да се прави. Но най-големият ташак - не изсвириха Chasing the Dragon, нито Never Enough, нито Blank Infinity, нито The Last Crusade. Което са ебати хитовете... Както и да е, аз съм много доволен от концерта, прекрасно свириха, прекрасно стояха на сцената. А това е най-важното. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 04:14 AM |