![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Сега ще си направя един експеримент.Имам предвид от началото на блека до сега. Кои групи(понеже аз знам че 4-5 норвежки групи които вървят ръка за ръка,но просто щото има различни блекари, различни мнения) Аз няма да пиша мнение по въпроса.
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 20-June 04 Потребител N: 530 ![]() |
Цитат(Твоя смерт @ Jun 25 2004, 10:47 PM) Цитат(CultofDeath @ Jun 25 2004, 08:49 PM) Надявам се че осъзнаваш логическата грешка в това твърдение. Първо идват Венъм, после норвежците. Освен това как така с размах обявяваш куцо и сакато от Норвегия като "истински блек метъл"... Факт е, че няма слаба норвежка блек метъл група - такава не съществува - няма и да просъществува - така че глупавата ти теза "за куцо и сакато от Норвегия" отпада. Второ - Венъм наистина са дали идеологията на сатаник блек метъла - но ако проследиш музикалната история на тежките стилове,като цяло, ще забележиш, че споменатите групи-родоначалници -като Венъм, Блек Сабат, имат своите скандинавски еквиваленти - не плагиати - еквиваленти, които доразвиват по уникален начин, свързан с предпоставената северна меланхолия, музикалните тенденции и мотиви - за да се стигне до великата норвежка блек метъл империя. Най-копираната група в историята на блек метъла е скандинавска - това още повече трябва да ти говори само за себе си. Накрая пак повтарям - в Норвегия никога не е имало и няма да има нито една слаба група - от най-непознатата - до най-известната. Като говорим за black metal: в Норвегия има една eдинствена велика група - Darkthrone. Mayhem отдавна не са блек метъл, Carpathian Forest са много добри, но не издържат на сравнението с Darkthrone. Има и Faustcoven, но те са отскоро. Има добри норвежки групи и в други стилове: Ghoul-cult, Immortal, Einherjer. Но те не са блек метъл, така че за какво говорим... Иначе не съм съгласен, че в Норвегия намя слаба група. Норвежката сцена е просто смехотворна последите няколко години. -------------------- Inside this hazy world of dreams I've never known
I've seen the wrath come down and turn mankind to stone |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 11:56 PM |