![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Сега ще си направя един експеримент.Имам предвид от началото на блека до сега. Кои групи(понеже аз знам че 4-5 норвежки групи които вървят ръка за ръка,но просто щото има различни блекари, различни мнения) Аз няма да пиша мнение по въпроса.
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат За мен родоначалници винаги ще бъдат Мейхем, защото те не са се повлияли от никого, аз са започнали да творят чист блек метъл. "Връщаме лентата малко назад - Jon "Metalion" Kristiansen от Sarpsborg, малко градче в близост до Осло. започва през 1985 г. да издава списанийцето Slayer Magazine, което много бързо става нещо като библия на ъндърграунда в Норвегия. Именно той е човека, който забелязва хлапетата от малката полу-провинциална група от Mayhem, сформирана едва предната година, и пуска първата им реклама. Къде е началото - първият барабнист, Kjetil Manheim, е съученик на Jorn Stubberud (Necrobutcher), с когото дрънчат из мазетата за удоволствие...Докато не попадат на Oysterin Aarseth - Euronymous (15.04.1968-10.08.1993). Oт разменяне на касетки и прочее през 1984 постепенно се ражда и идеята за групата - и това е началото на Mayhem, кръстена на песента Mayhem With Mercy на Venom. В самото начало хлапетата се занимават с откровенни глупости, например писането на песни като All the little birdies ( с безумния текст "Аll the little flowers are singing/All the little birdies are too...They are very happy and we hope you are too" - нещото може да се чуве в албума на Burzum "Ragnarok" под името "Duet with Mayhem"). През 1986-та обаче са записани първите екстремни демота... както и да е по натам се казва, че истинското начло на блека е Deathcrush EP 1987 на Mayhem... както виждаш в началото не са пеели точно по тематиката (аз лично не мога да се сетя за тая песен, може днес да си я пусна), но е глупаво да казваш, че не са се повлияли от никого, в музиката и въобще в изкуството, всеки стил има своите родоначалници, нищо не изниква просто ей така, нужно е било да има белк сабат, псоле венъм и чак тогава другите, щото иначе примерно след битълс що не са се появили направо мейхем или морбид ейнджъл или металика? щото има градация и развитие в идеите. но както се сещаш те са влияли и вдъхновявали отняъде. а каквото и да си говорим, названието блек метъл, идва именно от венъм, просто мейхем първи създават звука, който днес се приема като "истиснки" блек. Колкот до това дали са добри за мен лично е спорен въпрос, защото си мисля, че освен да имаш яки идеи за нещо, трябва и да имаш техническите възможности да ги осъществиш, а както мнозина от не толкова 'тру' блек фенове ще признаят, че мейхем не са добри инстументалисти...все пак добър означава сбор от много неща, специално в музиката - добри технически възможности, ясна идея за това, което прваиш и по възможност добри текстове. п.с. естествено това си е само мое мнение. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 12:01 AM |