![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Пиша тази тема в името на жените! Жените, които не получават уважението, което заслужават! Навсякъде има красиви жени, които се натякват от телевизия, списания, интернет, билбордове и разни медии! А къде отиват обикновените жени, които не се вписват в нормите на изкуствените и внушени норми за красота! Аз съм гласът на жените, които ги е страх да кажат това! ААААААААААААААААААААААААААААААААА ПОДЯВОЛИТЕ!
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
^^ Всичко перфе, само дето хващаш нещата наобратно.
Не обществото се промени, защото жените получиха равни права, а жените получиха равни права, защото обществото се промени. През миналият век битът стана толкова различен, че западните общества имаха все повече нужда от работна ръка и по-малко от домакинска. Причината за това бяха най-вече двете големи войни, но и научния напредък (които са взаимно свързани, разбира се). Разбира се самият акт на еманципирането на жените беше по-скоро един самоподхранващ се механизъм (колкото повече аргументи имаха жените, толкова повече права получаваха, а колкото повече права получаваха, толкова повече аргументи имаха). И в някакъв философски смисъл (то ти си философ все пак) обществото (заради неговата съвсем обективна необходимост) е длъжник на жените. И ако ме питаш "защо, Щурме, обществото е длъжник на жените", ще ти кажа, че атомната бомба и електрическата пералня бяха изобретени по що-годе едно и също време. Това, разбира се, не говори за директна омраза към един от двата пола, а по-скоро за различно осъзнаване на различни битово-обществени нужди - очевидно е по-важно да убиваме японци, отколкото да си перем дрехите автоматично. Всичко това, обаче, отваря един много по-голям въпрос, а именно как жените ще се справят в днешното либерално общество. Аз обичам да гледам в политиката, така че бих отбелязал, че историята познава стокилограмови, двуметрови мустакати пруси, които се държат като малки момиченца (многоуважаваният Хинденбург), а съвремието ни показа една много интересна картина, в която може би трите най-горещи политически позиции в целия свят се заемат от жени - Канцлерът на най-голямата европейска икономика по време на ужасна икономическа криза - Ангела Меркел, Държавният секретар на недолюбвания световен полицай - Хилъри Клинтън и министър-председателят, който трябва да се изправи срещу Путин и Медведев, когато те имат всички козове, включително и предателския президент - Юлия Тимошенко. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 08:56 PM |