![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Как мислите? Според мен не са. И при двете се стремиш да си нещо повече, но при амбицията - да си повече от някой друг, а при себеусъвършенстването - просто да си повече, за собствено удовлетворение.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
@ onnellinen - Амбицията и себеусъвършенстването (както Деси намекна) са две абсолютно несвързани понятия. Вероятно по-скоро искаш да сравниш амбицията и желанието за себеусъвършенстване, което поставя съвсем различни въпроси. Но преди да отвориш темата за дискусия, струва ми се, е коректно, да дефинираш или поне да сложиш някакви общи граници на двете понятие - къде започват и къде свършват, защото все пак колкото и обективно да е значнието на думите, то те носят различни нюанси и заряди за различните хора. Да отговоря на личната забележка - ще ме прощаваш, ама темата не съм я задала, за да обсъждаме това, което аз разбирам за граници на двете понятия. Ако ти е нужно да разбереш МОИТЕ граници, за да дадеш ТВОЕТО мнение - извинявай, ама ЕБАСИ! Чак се изчервих от това засвидетелстване на важността на мнението и мирогледа ми. Не съм казала, че са едно и също, но има хора, за които са. Ако има тук такива, те ще се обадят и вероятно ще кажат защо ги смятат за едно нещо. Понякога се чудя кой кого не разбира повече, че се налага щом пусна пост от 3 реда, после да го обяснявам с 3 поста по 20 реда. И да, сравнявам амбицията и желанието за себеусъвършенстване. Амбиция ли е да искаш да знаеш нещо, което няма да ти свърши НИКАКВА работа? Себеусъвършенстване ли е да учиш нещо, само защото си напълно убеден, че три дни след края на курса ще ти възложат задача от естеството на тоя курс, която ще бъде отлично заплатена? И от тоя въпрос да извадя следващия - дали амбицията не се измерва с евентуалната материална печалба, а себеусъвършенстването - с нещо, дето само ти си го знаеш какво е? -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 10:54 AM |