![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Пиша тази тема в името на жените! Жените, които не получават уважението, което заслужават! Навсякъде има красиви жени, които се натякват от телевизия, списания, интернет, билбордове и разни медии! А къде отиват обикновените жени, които не се вписват в нормите на изкуствените и внушени норми за красота! Аз съм гласът на жените, които ги е страх да кажат това! ААААААААААААААААААААААААААААААААА ПОДЯВОЛИТЕ!
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
@Sturm би било по-лесно, отколкото ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^ *само отбелязвам :п @Sturm - шест различни знака ^^^^^^^ - седем еднакви знака, които се изписват с натискане и задържане на два бутона Не е по-лесно. Просто не се бях сетил досега, че може и по-втория начин и като видях примера на Щурма, бях просветен. Сега относно народопсихологията. В модела на Хофстеде мъжествеността се свързва с рязкото разграничение в обществата на ролите на мъжа и жената. Мъжките ценности са свързани с постиженията, агресията, "геройството" и отговорността. Конфликтите се приемат и оценяват като нещо, което води до напредък. От гледната точка на мъжките ценности към успелите в живота се изпитва уважение и възхищение, а чувството към неуспелите е презрение и обвинение, че не са взели живота си в ръце. Противоположният полюс на женствеността според холандския автор се изразява в ценности като скромност, разбиране и загриженост за другите, взаимност, сърдечност. Мотивацията за работа идва от посочената сърдечност и съгласието, а не от конкуренцията и амбицията за постижения на всяка цена, както е в мъжкия модел на мислене. Колегите не се съревновават, а се стремят да постигнат разбирателство. В женските общества се изразява съчувствие към неуспелите и завист към успелите. Забравих да посоча в статистиката, че България попада като цяло в полюса на женствените ценности, макар и не с много. Обяснението е очевидно според мен. Успехите при нас винаги се свързавт с дейности от съмнителен произход. В исторически план сме се научили, че да сведеш глава е по-адаптивният вариант и този, който не го прави е опасен или "не му е чиста работата". Историята ни сочи огромния брой предатели, който сме произвели и недвусмислено потвърждава именно женския модел на отношение към изпъкващите и отличаващите се личности. А причината мъжете в България да притежават по-високи показатели по "женственост" от жените според мен е патриархалният модел (колкото и странно да прозвучи това), защото в комбинация с посочените от мен по-горе социално исторически предпоставки означава, че мъжете са били активните участници в това общество, което в исторически план е развило женски ценности и поради това са ги придобили в по-отчетливи параметри. Това си е моя хипотеза. С удоволствие бих чул и други мнения, след като вече съм предоставил модела (него съм го преписал едно към едно от разработките на преподавателите ми, които са отговаряли за провеждането на изследването в България). Домашното насилие над беззащитни жени и деца (включително и неродени) от страна на българския мъж лично според мен може да се обясни с енергийния модел за емоцинолните процеси, който Фройд заимства в психоанализата от физиката. Става дума за натрупване на негативни емоции, фрустрации и разочарования, които също като енергията във физиката се сгъстяват и имат нужда от клапан (обект), през който да бъдат изпуснати (Фройд го нарича катексиране на психичната енергия), за да се освободи напрежението. За съжаление единственото място където мъжът има необходимия контрол и сила, за да го направи, е семейството (шефът го мачка, а той е безпомощен, държавата го мачка, а той безпомощен - той мачка тези, които са безпомощни пред него). Децата, които отглежда обаче, също имат нужда да канализират негативната енергия и натрупаната болка нанякъде и както се сещате порочният кръг се затваря. Агресията поражда агресия. Дали нещата ще се променят при подобряване на социално икономическите условия? - Предполагам, че да. Все пак най-сериозен е проблемът с битовото насилие в селата и областите, които не са достатъчно развити като цяло. Това е моята идея за причините, породили въпросните статистики. Благодаря за вниманието на тези, които са прочели всичко това! -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Домашното насилие над беззащитни жени и деца (включително и неродени) от страна на българския мъж лично според мен може да се обясни с енергийния модел за емоцинолните процеси, който Фройд заимства в психоанализата от физиката. Става дума за натрупване на негативни емоции, фрустрации и разочарования, които също като енергията във физиката се сгъстяват и имат нужда от клапан (обект), през който да бъдат изпуснати (Фройд го нарича катексиране на психичната енергия), за да се освободи напрежението. За съжаление единственото място където мъжът има необходимия контрол и сила, за да го направи, е семейството (шефът го мачка, а той е безпомощен, държавата го мачка, а той безпомощен - той мачка тези, които са безпомощни пред него). Децата, които отглежда обаче, също имат нужда да канализират негативната енергия и натрупаната болка нанякъде и както се сещате порочният кръг се затваря. Агресията поражда агресия. Дали нещата ще се променят при подобряване на социално икономическите условия? - Предполагам, че да. Все пак най-сериозен е проблемът с битовото насилие в селата и областите, които не са достатъчно развити като цяло. Много хора разсъждават така и това ме кара да се чувствам бъгнат. Само аз ли не бих посегнал над най-близките си хора. Смятам че причината за домашното насилие се крие по-скоро в недоверието към половинката. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 08:43 PM |