![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Как мислите? Според мен не са. И при двете се стремиш да си нещо повече, но при амбицията - да си повече от някой друг, а при себеусъвършенстването - просто да си повече, за собствено удовлетворение.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Кaнех се да пиша тук...
Амбиция ли е да искаш да знаеш нещо, което няма да ти свърши НИКАКВА работа? Себеусъвършенстване ли е да учиш нещо, само защото си напълно убеден, че три дни след края на курса ще ти възложат задача от естеството на тоя курс, която ще бъде отлично заплатена? И от тоя въпрос да извадя следващия - дали амбицията не се измерва с евентуалната материална печалба, а себеусъвършенстването - с нещо, дето само ти си го знаеш какво е? Не. Не е амбиция, любопитство е най-мекия начин да се каже. Ъъъ...не. Това е липса на въображение. По 3тия въпрос... Амбицията е желанието да се докажеш. Поставяш си някакви цели и чрез постигането им би трябвало да се почувстваш по-добре. Предполагам има някаква зависимост с мнението на околните за твойте постижения, не за твоята личност, за постиженията ти, уточнявам. Всъщност думичката ми е твърде далечна, имам някакви доволно големи желания, ала опредлено не се възприемам като амбициозна. Добре де, дори ми е смешна. Материалната печалба си е на кратко пари, което е на километри от амбиция, себеусъвършенстване и каквито искате там помпозни думички. Парите са си пари, and wе fuckin' love them. Sебеусъвършенстването е... извинявам се за израза, чиста мастурбация. Човек си има интереси, следва си ги, спрямо потенциала му се покачва и интелигентността/културата/красотата/каквототамгоинтересува му и ако за десерт ми изцепи "аз се себеусъвършенствам" ще ми прозучи като базик (пак същото). Мисля,че думичката е измислена от майки и татковци стараещи се да набият на скучните си деца комплекс за малоценност. ![]() Амбицията за себеусъвършенстване = искам да съм по-добър/красив/умен/забавен/etc човек. Само дето за мен всичките тези понятия влизат в същността на човека и са чиството му желание за развитие. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 03:07 PM |