![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не знам колко от вас са слушали тези италианци, но моето скромно мнение за тях е, че са ни повече, ни по-малко от истински гении. Rhapsody са една от най-оригиналните съвременни метъл групи, големи музиканти са, а композициите на китариста Turilli по нищо не отстъпват на тези на Бах и Вивалди по многопластовост и виртуозност. Който ги е слушал знае за какво говоря!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"The Frozen Tears Of Angels" значително се размина с предварителните ми очаквания, но само в положителен смисъл. Бях се настроил за логичното продължение на "Triumph or Agony", само че бандата е решила да позагърби саундтраковия аспект за сметка на по-китарното начало. Няма какво да си кривя душата - точно това ми липсваше в последните два записа, които иначе обожавам. Не е втори "Power of the Dragonflame", но не е била такава и целта. Много емоция и епично звучене, техничарско свирене в изобилие, малко фолк и прогресарски забежки за цвят... На моменти дори дочувам мотиви, леко напомнящи Vision Divine, което ме навежда на мисълта, че този път и Fabio е имал някакъв пръст в композирането. Въобще, изключително богат и изпипан албум. Rhapsody за пореден път ме убеждават, че не могат да стъпят накриво.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Въобще, изключително богат и изпипан албум. Rhapsody за пореден път ме убеждават, че не могат да стъпят накриво. Аз в това се убедих още преди 10 години. И точно затова са ми любима група и както изглежда винаги и ще бъдат. Когато излезе нов албум на групата, знам какво ще чуя и знам, че няма да съм разочарован. Те стила си никога няма да го променят. И все пак албумите им не си приличат толкова много, както някои биха казали - всеки си има своя уникална атмосфера и във всеки албум има по нещо ново - нещо, което преди не сме чували от групата (в новия албум бих казал, че това е песента Lost In Cold Dreams - Рапсоди никога са нямали подобно звучаща балада. Звучи като стандартна пауър метъл балада, но е доста по-различна от останалите им балади). Музиката на Рапсоди е винаги богата, мелодична и епична, без значение дали даден албум е по-китарно ориентиран или е с по симфонично/саундтраково звучене. Вчера прочетох част от интервю с Лука, в което той казва, че за новия албум е композирал 40 песни, но повечето от тях според него не били достатъчно добри. Тези 9 песни в албума били най-добрите уж. На харда на компютърса си имал още доста готови парчета... Ееех, ако можех само да му хакна компа ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:43 PM |