![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не знам колко от вас са слушали тези италианци, но моето скромно мнение за тях е, че са ни повече, ни по-малко от истински гении. Rhapsody са една от най-оригиналните съвременни метъл групи, големи музиканти са, а композициите на китариста Turilli по нищо не отстъпват на тези на Бах и Вивалди по многопластовост и виртуозност. Който ги е слушал знае за какво говоря!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Съвсем си дойдохме на думата с “From Chaos to Eternity”. Доста въртене му ударих, за да видя дали ще успее да надмине придишното бижу, което Rhapsody изкараха, но определено се изкачи в класацията ми неимоверно. Ако “The Frozen Tears of Angels” ви се е сторил с доста надсвирвания, то актуалната тава съвсем ще преобърне представите ви. Личи си, че гонят доста по-различен стил в самата структура, музиката, дори солата на Luca звучат много променени.
Чисто музикално е най-китарно ориентираната им тава от “Power of the Dragonflame” насам (ако не и повече), а също и най-прогресарската - всъщност прог елементите често избутват пауър насоката на заден план. Най-много обаче ме радва разнообразието в песните, които при все стиловите си различия винаги успяват да звучат завършено, обединено, дяволски изпипани с маниакална прецизност. Сред любимите парчета веднага се нареди финалът, "Heroes of the Waterfalls' Kingdom”, който е сред най-сложните постановки, писани някога от Rhapsody и преминава от фолк през прогресив, пауър, блек, саундтракови мотиви... Отдавна нищо не ми е въздействало толкова силно, колкото този завършек, но пък такива съкровища са едно на милион. Също и симфоничната епика "I Belong to the Stars", традиционната мелодия в "Ghosts of Forgotten Worlds", агресивната свирня в "Tornado" и "Aeons of Raging Darkness"... Защо не и самата "From Chaos to Eternity", която ме разкоства? С две думи, пореден изненадващ и себенадхвърлящ се запис. Идея си нямам към какво ще се насочат Luca, Alex и компания сега, след като тази сага приключи, но поне съм сигура, че не са способни на грешки. Не и след подобно творчество. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:40 PM |