![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не знам колко от вас са слушали тези италианци, но моето скромно мнение за тях е, че са ни повече, ни по-малко от истински гении. Rhapsody са една от най-оригиналните съвременни метъл групи, големи музиканти са, а композициите на китариста Turilli по нищо не отстъпват на тези на Бах и Вивалди по многопластовост и виртуозност. Който ги е слушал знае за какво говоря!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Имах някакви опасения, че е възможно Фабио Лионе някой хубав ден да реши да напусне групата. Тези опасения се засилиха особено напоследък, когато стана вокал за концертите на Камелот, но честно казано никога и през ум даже не ми беше минавало, че точно Лука и Алекс ще се разделят. Музикалния различия?!!! Просто ми е трудно да повярвам. Точно те двамата най-вече бяха Рапсоди и точно заради това, че имаха еднакви музикални вкусове и еднакво виждане за музикат на Рапсоди, успяха да изстрелят групата толкова напред. Чудя се какво по дяволите е станало. Ако наистина не споделят вече еднакво виждане за музиката на групата, то тогава ми е чудно кой от двамата иска музикално групата да се промени. Не мисля, че отсега нататък и двете групи ще звучат доста по-различно от това което бяхме свикнали да чуваме от страна на Рапсоди, но си мисля, че едната група ще е по-близо до добре познатото ни звучене, а другата ще експериментира повече. Това което ми е любопитно е коя от двете групи ще звучи по-различно. Имам някакво съмнение, че това ще е групата на Лука, предвид факта, че той обича повече да експериментира. Чували сме това вече в неговите самостоятелни проекти. Цялата тази история ми е много странна. Иначе добре са го измислили... и някакси това разделяне е направено по възможно най-безболезнения за феновете начин.
Всички обявени музиканти от двете групи са ни добре известни. Rhapsody Of Fire се нуждаят само от басист и още един китарист, a Rhapsody от клавирист (въпреки, че в студиото и Лука може да поеме клавирите), евентуално втори китарист (а може и без него да се мине) и най-вече певец. Имам някакви предположения, че въпросният певец ще е Олафчо, за да може картинката да е пълна. Колкото до името Rhapsody... Явно Лука е откупил правата за използване на това име от американеца, който го беше "патентовал". Това ме навежда на мисълта, че решението за тази раздяла може и да е взето още преди месеци. Не се съмнявам, че и двете групи ще продължат да вадят качествен метъл, все пак говорим за Алекс и Лука, но каквото и да бъде отсега нататък, колкото и добри да са бъдещите албуми и на двете групи, просто няма да е същото. Никога! Първо си имахме Rhapsody. После Rhapsody Of Fire... А сега Rhapsody и Rhapsody Of Fire! Лудница! Единственото хубаво нещо е, че сега вече имаме две групи, което ще рече, че би трябвало да очакваме отсега нататък два пъти повече нови албуми. Иначе то е ясно, че и двете групи на концертите ще свирят песните на Рапсоди до този момент... Цялата тази работа много ми напомня на историята със Стратовариус... Хмм... Времето ще покаже дали това е било за добро или не. Също така още от първите албуми на двете групи ще се изяснят много неща. До тогава на феновете на групата не им остава нищо друго освен да се примирят с факта, че тези Rhapsody или Rhapsody Of Fire които познавахме и обичахме от 15 години вече не съществуват. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:50 PM |