![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не знам колко от вас са слушали тези италианци, но моето скромно мнение за тях е, че са ни повече, ни по-малко от истински гении. Rhapsody са една от най-оригиналните съвременни метъл групи, големи музиканти са, а композициите на китариста Turilli по нищо не отстъпват на тези на Бах и Вивалди по многопластовост и виртуозност. Който ги е слушал знае за какво говоря!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Втрещяваща новина! Много жалко, наистина. Каквато и омраза да таят много хора (във форума както и извън него) към Rhapsody, никой не може да отрече, че бандата определено беше законодател в пауъра и едно от най-емблематичните имена в стила за последните 10 години. А като се замисля колко силни бяха последните два албума!
@Aresius - Определено групата на Luca ще е по-експериментаторска, за това би трябвало да няма съмнения. Какви бяха албумите му с Dreamquest и соловите неща под собственото му име. Това, което ме изненадва мен, е че Tom Hess е останал в агитката на Alex. Не бяха ли страшно тесни дружки с Luca? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Това, което ме изненадва мен, е че Tom Hess е останал в агитката на Alex. Не бяха ли страшно тесни дружки с Luca? Да, дружки са. Даже Том помага за китарните уроци на Лука. Но пък от изявлението добре се разбира, че Лука и Алекс са се разделили приятелски. Предполагам, че са седнали двамата, поговорили са си за бъдещето на групата, осъзнали са, че не споделят вече едни и същи идеи и са решили, че явно трябва да се разделят. Говорили са с другите членове, явно всеки от двамата им е обяснил какви виждания има и останалите вече са решили към кого да се присъединят. Така че не е чак толкова чудно, че Том Хес остава с Алекс. Това не пречи пак да е гъст с Лука, както и Алекс. Виж, даже Хоузуърт ще бие барабаните и в двете групи. Явно пак всички са си приятели, едно семейство, само че разделено на две. Хмм... Но забележи друго... Виж кои остават при Лука - Патрис и Доминик, двамата французи. Знаем, че Лука от доста години живее във Франция. Не знам... Надявам се скоро да има някакви нови интервюта, за да се изяснят повече нещата. Също така ми е странно, че официалният сайт на групата и форум остават за групата на Алекс, а Лука ще има нов сайт и форум за Рапсоди. А колко хубаво би било сега да обяват, че Фабио ще пее и в групата на Лука и че вече кажи речи единствената разлика ще бъде, че в едната група основния композитор ще е Алекс, а в другата - Лука. Ако това се случи, честно казано няма да съм изнендадн. Тогава даже бих погледнал сравнително положително на цялата тази история. Това което много ме притеснява, че че ще съществува група Рапсоди, основана от Лука в която Фабио няма да е певец. Също съм притеснен за Rhapsody Of Fire. Да, Алекс си е... Алекс. Ама досега не сме чували никога негови парчета. Алекс основно се е занимавал с аранжиментите (и то пак в повечето случаи в сътрудничество с Лука), все пак Лука бе основният конмпозитор и текстописец. Макар и да смятам, че Лука ще поеме по по-различни музикални пътища с новите Рапсоди, то някакси съм по-спокоен, защото всички знаем какви са композиторските му способности. Но Алекс?! А и Фабио знаем, че композира за Вижън Дивайн. Много е вероятно сега вече когато Лука го няма и Фабио, а защо не и Том Хес да се включат в композирането, но какъв ще е крайния резултат. Много е възможно да е доста различен от това което бихме искали да чуеам от групата. Сега като се замисля... Много е възможно и двете групи да звучат доста по-различно от това което беше досега. По дяволите... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 12:04 AM |