![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Както, най-вероятно, сте чули. наскоро България (или по-точно българския посланник в Япония) подписа за забрана на торенти и криминализирането на тегленето им. България трябва да приеме редица закони, които, поне както го разбирам, де факто ще ограничат всичко, свързано с мултимедийни продукти, тегленето им, дори гледането и слушането им. Ето една кратка статия по въпроса: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1206591
Та, да ви питам за мнението ви, понеже откакто е подета "борбата с пиратството", това тук ми се струва най-сериозния опит то да бъде ограничено. Какво ще правим/правите? Как виждате нещата? P.S. Морализаторски речи за това как трябва да се купуват оригинални продукти (тук не става въпрос само за музика, все пак!), както и умишлено осиране на темата, не се приемат, не им е мястото тук. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Аз от толкова версии...не знам, аз гледам уж окончателната - http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...0380%3ABG%3ANOT
Нали за нея говориш? Three strike аргумента никога не съм го ползвал, но това с ISP-тата го ползвах, както и 'асоциативността' на наказуемостта. Пичовете са говорили добре за генеричните лекарства, но това, което е проблем, е факта, че като ефект от тези гранични мерки и евентуални конфискации (чета тук в член 16 един неясен термин 'съмнителни' стоки) би пострадал този клон на индустрията. Увеличаване на цените би означавало затруднен достъп до развиващите се страни - затова някои от тях са против ACTA, което същевременно противоречи на политиката на СЗО и ЕС тип 'хей, нека има по-голям достъп до лекарствата - особено за по-бедните държави'. Което, бтв, важи напук на великите думи на Трайков, и за нас. Каквото и да е, този текст, ако говорим за същия (а ако съм гепил грешна 'финална' версия, много лошо), е пълен с неточности, неясноти, липса на дефиниция, и какво ли не друго. Отделно член 30 и 31, относно прозрачността и обществените дискусии звучат смехотворно на целия фон. Инак статията е хубава, макар че ако я метнеш на мнозинството, те ще я обявят за про-АКТА. Мен, честно казано, много ме кефи това: Цитат 4. Дадена страна може, в съответствие със своите законови и подзаконови норми, да оправомощи компетентните си органи да разпоредят на даден доставчик на онлайн услуги да предостави незабавно на носителя на правата информация, достатъчна за идентифициране на абонат, чийто достъп се предполага, че е бил използван за извършването на нарушение, когато носителят на правата е подал юридически обоснована искане, свързано с нарушение на права върху търговска марка или за нарушение на авторско или сродно право, и когато такава информация е необходима за целите на защитата или прилагането на тези права. Тези процесуални норми се прилагат по такъв начин, че да се избегне създаването на препятствия пред законната дейност, включително пред електронната търговия и, в съответствие със законодателството на съответната страна, да се спомогне за защитата на фундаментални принципи като свобода на изразяване, право на справедлив процес и неприкосновеност на личния живот. Парадоксът е не по-малко от велик. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:11 AM |