![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Та така, нека поговорим за тънката разлика .... тънката разлика между тези, подкрепящи разновидностите на музиката, разликата между чалгаджии, метъли, рапъри, пънкари ... Можете ли да ги обрисувате с няколко думи и кои ще са те? Дали ще кажете - "чалгарите са плиткоумници, вечните пияндета; рапърите - комплексарчета, с глупави идеали и цели; метълите - силните?! " ... или ще минете по тънкия начин със становището - музиката не определя хората?!
-------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 91 Регистриран: 2-September 04 Потребител N: 602 ![]() |
Съгласна съм с много от нещата, които прочетох, но не с всичко. Лично аз имам приятели и познати от всички посочени категории - щом са ми приятели, явно мисля, че са свестни хора, нали? Не мисля, че заради различие в предпочитанията трябва да се сложи край на 8-9 годишни приятелства, както е в моя случай, само защото те се кефят на чалга. Това дали дадена музика ще повлияе и ще промени някого зависи от самия човек - в техния случай тя не им е оказала почти никакво влияние. Не са от хората, които ще тръгнат да се бият с "останалите" с викове "Чалга rules!"
![]() ![]() Относно рапърите - аз съм ех-такава, НО нито съм се обличала като такава, нито съм "изповядвала" техните идеи. Никога не съм била фен на българския рап (сега да не кажете и че съм родоотстъпник ![]() ![]() Накратко: 1. Музиката НЕ е задължително да те определя като човек, от теб зависи доколко ще й позволиш; 2. Свестни и не чак толкова има от който и да е стил, музиката НЕ трябва да се използва като "общ знаменател" (всички чалгари са тъпаци и т.н.) и като повод за конфликти. 3. Няма лошо всеки да слуша каквото си иска, стига да не я докарва до фанатизъм - "Що е маке се е юнак" е глупава проява на шoвинизъм, който според мен няма място в музиката ("Мойто е по-добро от твойто" е висша форма на глупаво изказване предшествано от глупава теория, произхождаща от глупави разсъждения).. 4. Дрехите са въпрос на личен избор - аз също си ходя цивилна ![]() Като цяло предубедеността е лошо нещо. Пък и как ви звучи "Молба за развод поради непреодолими различия в музикалните вкусове" ![]() -------------------- В синьо
Луна и облаци в едно Скрити в небето синьо Езерото тихо спи В синьо... И нощта блести Цвете във водна шир Леко се крепи и плува Нощна пеперуда По лунните лъчи лети Света му се любува... В синьо сенките трептят Крият се и бягат Вълните гонят С вятъра шептят Цветята се усмихват В бяло и синьо пак... С Бога се целуват И пеят докато мълчат... Валентин Христов |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 03:27 PM |