![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 60 Регистриран: 25-July 12 Град: София Потребител N: 4283 ![]() |
Софийски невярващ, слушащ почти всякакъв метъл с повече претенции към групата, отколкото към стила. Студент "Английска филология" в един български университет. Дали ще влизам често тук - не се знае. Регистрирах се заради линк от Мухъл (Гугъл), от който се надявам да намеря това, което ми трябва и да си възстановя музиката. Земетресенията
![]() ![]() Ненавиждам чалгата и религията и всичко свързано с тях. Когато някой ми заговори за богове и/или пусне циганщина, ми иде да го ритам в главата докато не му изпадне и последното парче мозък. Попове съм ритал, но бягат, гадовете - не мога да ги наритам както заслужават. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^Атеизъм (от гр. "безбожие") е система от възгледи, която отхвърля духовното и религията като цяло. Един от основните постулати на научния атеизъм е, че религията и науката са взаимноизключващи се феномени.
Позовавайки се на липса на собствени свидетелства за съществуването на нематериални сили, атеистите отричат съществуването на духовни, безплътни същества. Атеистите вярват, че светът, който видимо ни заобикаля, е единствен и самодостатъчен. Вярата в Бог - Творец и Крепител на всемира и вярата в безсмъртието на човешката душа, атеистите считат за човешко творение. Отричайки съществуването на Бог, атеистичният светоглед създава своя философия на живот без Бог. Атеизмът утвърждава първостепенното значение на човека и на човешката личност, сновавайки се на светския хуманизъм и натурализма. Широко лансираната еволюционна теория на Дарвин е едно от знамената на атеизма, въпреки доказаната й антинаучност и недоверие към нея в широки кръгове от населението. Моралните, социални и етични устои на атеизма кристализират в учението за т.н. "основни човешки свободи" - свобода на личността, свобода на словото, свобода на самоопределението и религията и др., отстоявани и насърчавани от редица институции и конвенции. Настоявайки също за свобода от вероизповедания, атеизмът е в непримирима саморазправа с християнството от Френската революция до наши дни. Pravoslavieto.com Като цяло съм съгласен с тази дефиниция, но без последното изречение. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th July 2025 - 11:18 AM |