![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 18-December 10 Потребител N: 3997 ![]() |
Слушам Slayer вече повече от 20 години. Колко много съм ги слушал ако ви кажа няма да повярвате, някои хора не са слушали толкова метъл за целия си живот колкото само аз съм слушал Slayer. Първото им изпълнение което чух беше току-що излезналият двоен концертен албум Decade Of Aggresion (1991). Щом пуснах първата касетка и усетих бързината и агресията им направо полудях по тях! До днешно време съм събрал всички техни албуми на оригинални дискове включително концертите Live Undead (1985) и разбира се двойният лайф които излезе през 1991ва година. Естествено бях и на концерта им през началото на юли 2002ра година на стадион "Академик".
Въпросът на темата ми не е колко голям фен съм на Slayer и колко много пъти съм ги слушал за 20 години време. Сигурно има други още по-фанатични и привързани техни фенове отколкото съм аз. Главният ми въпрос ми е кой според вас е най-слабият им албум?...Но за да си отговорим на този въпрос трябва да се изясним кой е най-силният им албум? Твърдо заставам зад 86-Reign In Blood. И за мен и за известен процент от феновете им както и за музикалната критика този албум определено е най-силният им и съответно най-бързата и агресивна музика на планетата създавана до този момент. Но сега да се върнем на това - кой е най-слабия албум на Slayer??Тук разбира се изключваме Undisputed...защото в по-голямата си част това бяха парчета на разни неизвестни пънкарски групи, това не го считаме за албум. Над този въпрос кой е най-слабия албум на тази велика американска траш-метъл банда се мъчих почти 3 години от есента на 2009та когато завръщайки се към метъла си купих God Hates Us Al(2001)l, Christ Illusion(2006) и World Painted Blood(2009). Дълго слушах, дълго мислих и накрая останаха само два варианта за най-слаб албум - God Hates Us All и Christ Illusion. Тъй като God Hates Us All отначало ми се струваше като непроницаема стена от безмилостен шум лишен от всякакъв смисъл аз се заблудих, че това е най-слабият им албум. Все пак трябва някакво време за да се асимилира музиката, нали така? Но впоследствие като мина това известно време и нещата ми се изкристализираха в съзнанието открих или по-точно казано установих, че Christ Illusion е най-слабият албум на Slayer!Защо мисля така след като God Hates Us All който излезе баш на 11ти септември 2001ва е много много брутален? Ами просто е, защото в Christ Illusion не успях да открия нито едно хубаво парче затова и мисля така. Идиотската обложка я оставяме настрани, нея изобщо не я коментираме. Christ Illuison е по-слаб албум от God Hates Us All защото в God Hates Us All интрото е жестоко, може би най-силното интро на албум правено някога изобщо и защото има поне две добри песни - God Send Death и Seven Faces. ![]() Учудващо е, че книгата посветена на музикалното творчество на Slayer - "Кърварият Райх на Slayer" която прочетох два пъти се посочва, че Christ Illuison бил най-силният албум от много време насам. И това го твърди автора за който 86-Reign In Blood е най-любимият му албум въобще. Изводът е, че всеки фен може да си хареса всеки албум според своето субективно гледище и да си отстоява позицията докрай. Да не забравяме все пак, че това дали определен албум ще ни хареса или не зависи от това в какъв момент от живота ни ние го чуваме за пръв път и с какво го асоциораме... Сега да не вземете да ме нападнете особено след като критикувах Мейдън във вашия форум? Аз съм си фен на Slayer и много си ги харесвам и като музика и като текстове и особено като личности. Но просто съм реален техен фен и виждам и слабите им страни които са наистина твърде малко. Един слаб албум може да им се прости. В реда на мисли навремето през есента на 1992ра година когато ми попадна Seasons In The Abbys въобще не бях очарован от саундът му, но за сметка на това парчетата бяха добри, а на концертно изпълнение - направо жестоки! Накрая завършвам кратката си тема с това, че не познавам друг човек освен себе си който да слуша десетки, а може би стотици пъти албуми които твърдо и определено не му харесват...Измъчвам се за да стигна до истината затова го правя! Предварително се извинявам ако съм засегнал някой от вас. Нали затова е спорът за да се роди самата истина! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
![]() -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 18-December 10 Потребител N: 3997 ![]() |
Лекарствата, момиче, лекарствата...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th May 2025 - 03:53 PM |