![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 436 Регистриран: 27-August 04 Град: Пловдив Потребител N: 599 ![]() |
Clickey -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Почвам да ги разбирам талибаните P.P.S. Поздрав за всички - Fuck The U.S.A. -------------------- Влез ми в положение, да ти не влезна аз (отазад)
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 91 Регистриран: 2-September 04 Потребител N: 602 ![]() |
Няма да коментирам статията на американката. Мисля, че достатъчно се написа по въпроса.
Само искам да вметна един друг подобен случай, който беше отразен във в. "168 часа". Отдавна (ако успея да намеря точно този брой дори ще цитирам) беше публикувана статията на една американска журналистка за посещението на нашия премиер там (мисля, че вестникът беше "Ню Йорк Таймс", но НЕ съм 100% сигурна). Смея да кажа, че тази статия беше повече от обидна, включвайки всякакви нападки като започнем с това, че сме били от страните с близки взаимоотношения със СССР, преминавайки през убийството с чадър и свършвайки с критики към външния вид на премиера - неговата плешивост ( И как, аджеба, нашият президент Буш кани и се сближава с такива хора и такава страна като тяхната - това беше основната тема на статията й - да покаже "що за хора сме" на цяла Америка и да "отвори очите" на "слепия" им президент.) Е, в."168 часа" публикува статията й и под нея имаше "български отговор" , "връщащ" си за всичко, излагащ на показ американските "кирливи ризи". "Така е, заслужили са си го", ще кажете вие. "Всичко се връща" е казал пък Руши. Всичко би трябвало да е ОК - "око за око, зъб за зъб". Само едно нещо искам да попитам всички, подкрепящи тезата, че сме си го "върнали": 1.Колко души са прочели нашия "ответен удар" и колко статията на американската журналистка? 2. Ние разбрахме за нейната обидна статия и й отговорихме (подобаващо, трябва да се признае), а разбрала ли е тя и цяла Америка за нашия отговор? 3. Кой при кого се "бута" - ние при тях или те при нас? Защото от поведението (на политическата сцена) ни се разбира, че ние се нуждаем от тях, а те - масите, явно имат достатъчно лошо мнение за нас и едва ли ни искат... Разбираемо, след като им пълнят главите само с предубеждения, а ние дори не можем да се защитим (така че да ни чуят, имам предвид, защото можем да се "зъбим" във всеки регионален вестник без особен ефект), за да променим поне малко лошото им мнение за нас... -------------------- В синьо
Луна и облаци в едно Скрити в небето синьо Езерото тихо спи В синьо... И нощта блести Цвете във водна шир Леко се крепи и плува Нощна пеперуда По лунните лъчи лети Света му се любува... В синьо сенките трептят Крият се и бягат Вълните гонят С вятъра шептят Цветята се усмихват В бяло и синьо пак... С Бога се целуват И пеят докато мълчат... Валентин Христов |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:57 PM |