![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Как смятате дали се възражда метъла, поне аз смятам, че е така съдейки по огромния брой новородени яки метъл банди (е голям процент "новите" са плява, но то времето ще покаже кой струва и кой не). Освен многото нови групи и голяма част от старите продължават да доказват себе си издавайки много силни албуми - за мен 2004 и 2003 са едни от най-силните години на метъла, съдейки по качествени албуми. Някои групи вече достигат и до продажби и веднага са обвинени в комерсиалност (а 80 тогава метъла се продаваше много, това значи ли че е бил комерсиален?!?). Е кажете си мнението....
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
"@Mort: Темата за връзката продажби-комерсиализъм доста сме я дъвкали тук, при това неведнъж... Лично за мен двете неща определено не са правопропорционални, поне принципно погледнато."
Warrior Of Ice, сигурен съм, че сте дъвкали темата за комерсиалността до изтъркване, но аз не съм участвал и смятам да си кажа мнението, защото смятам, че повечето хора разбират под комерсиално различни неща, с някои от които не съм съгласен. Но не смятайте, че съм против някой специално, просто исказвам становище по въпроса и то няма да е кой знае колко дълго, а изводите оставям на вас. Та една музика е комерсиална, когато още, докато се пише се съобразява с определен кръг слушатели (възможно най-много) и с финансови облаги (да не се повтарям). Когато обаче, някоя група постигне успех в последствие, без да се е стремила към горните две цели, то това не значи, че те са комерсиални. Не понасям "метълите", които смятат, че една група трябва да има трима фена, включително членовете на групата ![]() От моя гледна точка, няма лошо една група да е успешна (нарочно не използвам думата комерсиална), когато прави музиката, заради самата музика. Друг е въпросът, че опиянени от успеха, повечето се опитват да се превърнат в комерсиални, но метъл пазарът според мен не търпи подобни отклонения. И за да не решите, че се отклонявам от основната тема, ще свържа въпроса с комерсиалността с качеството на метъла напоследък. Ами да то е доста високо и естествено доведе до успех на някои групи (Nightwish, Edguy, Sonata Arctica и т.н.), защото хората прослушаха отново метъл. Така че дали е имало успешни албуми между края на 80те и края на 90те - има да, но не толкова много, не толкова качествени (дори като качество на записа) и съответно не толкова успешни. Затова аз съм щастлив, че изживявам младостта си именно сега, когато има толкова много добри групи истински професионалисти, а не през 80, въпреки че тогава този стил е бил най-популярен. Между другото забелязвате ли, че сега между повечето банди (най-вече немски, скандинавски и шведски) царят много по-приятелски взаимоотношение, отколкото между групите от близкото минало. В смисъл помагат си, ходят заедно на турнета, изобщо правят това което правят добрите приятели. Нека да си припомним старите групи, където самите им членове не се понасяха един другиму, пък какво остава за другите. Е това е казах го, но най-важното е да си винаги ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 10:48 AM |