![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Как смятате дали се възражда метъла, поне аз смятам, че е така съдейки по огромния брой новородени яки метъл банди (е голям процент "новите" са плява, но то времето ще покаже кой струва и кой не). Освен многото нови групи и голяма част от старите продължават да доказват себе си издавайки много силни албуми - за мен 2004 и 2003 са едни от най-силните години на метъла, съдейки по качествени албуми. Някои групи вече достигат и до продажби и веднага са обвинени в комерсиалност (а 80 тогава метъла се продаваше много, това значи ли че е бил комерсиален?!?). Е кажете си мнението....
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 9 2004, 10:49 AM) Е, аз не бих нарекъл албуми като "Slowly We Rot", "Leprosy" и "Beyond The Gates" (примерно) разклонение на траша... Поне за мен са нещо качествено ново, макар траш елементите да ги има. Затова съм написал, че някой може да ме оспори. Но аз мисля така... Цитат(Mort @ Nov 9 2004, 12:05 PM) И за да не решите, че се отклонявам от основната тема, ще свържа въпроса с комерсиалността с качеството на метъла напоследък. Ами да то е доста високо и естествено доведе до успех на някои групи (Nightwish, Edguy, Sonata Arctica и т.н.), защото хората прослушаха отново метъл. Така че дали е имало успешни албуми между края на 80те и края на 90те - има да, но не толкова много, не толкова качествени (дори като качество на записа) и съответно не толкова успешни. Затова аз съм щастлив, че изживявам младостта си именно сега, когато има толкова много добри групи истински професионалисти, а не през 80, въпреки че тогава този стил е бил най-популярен. Точно за това не съм съгласен, защото новите групи, за които говориш са от втората вълна, а онези от 80-те/90-те са оригиналите. Метълът по принцип е техничарска музика и затова винаги е имало истински професионалисти (не ми се иска да давам примери, защото ще задръстя форума), така че Nightwish, Edguy, Sonata Arctica и т.н. едва ли са открили топлата вода, пък и не съм сигурен дали си слушал достатъчно от по-старите неща, още повече, че доколкото разбирам, ти слушаш хеви и едва ли ще се разберем за това какво е "добро" ![]() Отново ще използвам на Сеп любимия израз: "Въпрос на вкус" - казало кучето и си облизало гъза ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 10:36 AM |