Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Текстове с митологична тематика..., Ще ми помогнете ли?
Myrtviqt_zvqr
коментар Feb 12 2005, 02:55 PM
Коментар #1

Лилав като Смъртта
**

Група: Потребители
Коментари: 94
Регистриран: 5-October 03
Град: Велико Търново
Потребител N: 288

Трябва ми съвет. Опитвам се да събера имената и по малко информация за колкото се може повече яки групи, чиито текстове са на митологична или религиозна тематика. Ще ми помогнете ли?

Няма значение точният стил на групите. Няма значение и за коя митология (религия) става дума. Просто търся такива банди, на които цял албум или още по-добре цялото творчество е посветено на реална автентична митология ( нямам предвид Толкин или други фантасти, говоря за оригинален фолклор!).

Знам, че има купища руски групи, придържащи се към славянския пантеон; много западни групи с келтски мотиви; доста банди споменават месопотамски божества като Мардук, Тиамат, Астарта... да не говорим за многобройните християнски и сатанински групи... Просто ми трябват албуми с ясна насоченост - не смесица от антихристиянство с малко езичество и тук-там сатанизъм, както са повечето известни блек и "етно" банди.

Ще ми бъде голяма помощ дори само ако избтоите по няколко имена и кажете с две думи към коя митология или религия се придържа групата.

Е, ще ми помогнете ли?

--------------------
†...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Myrtviqt_zvqr
коментар Feb 13 2005, 11:08 AM
Коментар #2

Лилав като Смъртта
**

Група: Потребители
Коментари: 94
Регистриран: 5-October 03
Град: Велико Търново
Потребител N: 288

Благодаря за предложенията! Надявам се да има още, защото за някои от тези и сама се сетих, а не са ми достатъчно....

Всъщност, _SiegfrieD_ , може би не бях достатъчно точна и ясна : опитвам се да намеря музика, вдъхновена от митологията, а не музика, изсвирена заради самата музика и прибавени към нея някакви текстове с полу-митологична полу-съвременна тематика. Просто съм се захванала да пиша някои неща за световните религии и ми се налага да давам примери със съвременна музика, а ми е трудно. За да разгледам текстовете на "Почти всички Pagan/NS Black Metal,Folk Metal,Viking Metal групи" ще ми трябват месеци.... ако въобще успея да изплувам сред тоновете информация... Затова помолих за малко помощ на готово от феновете на този род музика.

Задачата, с която съм се захванала, е твърде сложна, време- и трудоемка. Именно защото го осъзнавам, моля за помощ. Ако можех да напиша "всички метъл групи имат митологични текстове в част от песните си", щях да го направя... sad.gif

--------------------
†...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 01:16 AM