![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 20-November 04 Потребител N: 668 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Ми има нещо вярно, но не съвсем. За да се прави литература, това трябва да е и рентабилно, тоест да е по-богата държавата. А по социалистическо време книгите наисина са били ползвани като пропаданда. Чел съм такова нещо. Значи толкова отвратително беше написана, че ми е непонятно как изобщо хората са го чели това насериозно, защото то е просто смешно...
Освен това не се правят комерсиални книги, а трябва. Пишат се някакви трудно смилаеми произведения, които не биха се продавали дори ако ги е писал чужд автор. на пазара вържят най-вече фантастики, фентъзи, криминалета и подобни жанрове. А такива добри български книги (почти) няма. Да вземем например Любен Дилов. Ми фантастиката му не ми е интересна. Чел съм я, но при положение че съм чел Азимов, Сйкък, Саберхаген просто виждам разликата... Може би нямам пълно право да се изказвам, защото не съм много навътре в модерната (в последните 25-30 години) българска литература, но се изказвам относно това което съм чел. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:58 PM |