![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 20-November 04 Потребител N: 668 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Прочетох статията и сигурно всички ще ми се нахвърлят и ще ме обвиняват какво ми е мнението, но според не е виновен комунизма или това, че българите емигрират кой знае колко.
Като цяло много българи въобще не обичат да четат и аз лично познавам такива, които са чели в целия си живот най - много 2 книги и то отново не български. Като цяло всички ученици или хайде да не са всички , но една част не обича да чете българска литература дори задължителната в учебниците, защото примерно се пишат някакви безсмислени неща..поне те така мислят.Че какво знаеш, ако не си прочел "Тютюн" на Димов или поредицата на Талев или ако не знаеш произведения на Ботев или на останалите велики български умове. Още повече , че наистина трябват много пари за да се издаде една книга, страшно много реклама , пари, пари..а бедният българин няма тази възможност. Хората, които пишат, в повечето случаи са толкова скромни и бедни, че наистина не могат да си позволят да издадат една книга, да не говорим за повече от една. И другото е, че толкова сме се захласнали по Запада и толкова много се опитваме да се доближим до тях, че някак си, българското се губи..Не само литературата и книгите, а и телевизия и кино , филми.. Не че българското не е хубаво ..напротив.Аз като момиче мога да ви кажа, че има изключително хубави български козметични препарати..и са на добро ниво.Но има хора , които си казват : Като е българско..тц" ..И отминават.Това се отнася и за български книги... А със сигурност има много млади таланти , а и възрастни хора сигурно, които наистина имат талант , но нямат възможността да се изявят. Малко като че ли сме избягали от собствените си произведения..от собствената си продукция и бягаме да гоним Запада..а трябва ли?! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:19 PM |