![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 20-November 04 Потребител N: 668 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
@ Ataegina - уважавам мнението ти, както и несъгласието ти с моето. Аз приемам чуждите мнения като повод за обмисляне на тезата от друга гледна точка.
Идеята ми беше, че соц- експеримента промени мисленето на цяло поколение хора, които в момента са неприспособими към средата. Казано просто - хората са свикнали "държавата" да се грижи за тях - учиш, постъпваш в завода на работа, излизаш от завода при пенсия, радваш се на внучета и пенсия някъде на село на спокойствие. Като го уволниш (съкратиш) такъв човек, той не знае какво да прави, просто щото никога не му се е налагало да мисли за себе си. Затова даже и в момента по държавните предприятия има "добутване" до пенсия на такива хора, колкото да не изпаднат от социума. Някакво количество от соц-хората се приспособяват без проблеми - проявяват инициативност, иноваторство, откриват частни фирми и се спасяват както могат. Момент - инициативност, иноваторство - това преди години бяха наказуеми качества !!! Съществуваше обидния епитет "далавераджия" !!! За някакви частни, задкулисни сделки изключваха от партията, от комсомола !!! Та в тая среда ти каква литература очакваш - освен партийна и подбрана "световна класика". Даже в моя град и класическите романи (едни тежки издания с твърди корици) бяха със записване (и с връзки), щото докарват 200 бр за 100 000 град и който пръв се дореди. Аз помня опашки за книги, за захар и за банани ! Щото ти май не знаеш какво е това... А за книгите ни - вярно - повечето разработват някакви локални проблеми, които българина се опитва да забрави (или са му писнали), а на чужденеца не му пука за тях. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:34 AM |