![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 20-November 04 Потребител N: 668 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат(Everblack @ Mar 19 2005, 11:24 AM) хммм не мисля, че говоря пълни глупости, тъй като само един поглед назад, към близкото ни минало е достатъчен за да се аргументрира твърдението ми. Не искам да изпадам в безмислени спорове... Само ще те попитам кои автори от периода на комунизма можеш да ми споменеш като добри и стойностни... Все пак е всеизвестно, че е имало цензура и всичко е трябвало да бъде съобразено с идеологията и възгледтите на партията. Не може да се говори за литература и преса, тъй като нищо от написаното, което е видяло широка публичност не е било реално (във всичко са се търсели комунистическите идеии и едва ли не всички наши писатели, поети и т.н. са били обявени за комунисти). Например Никола Вапцаров е обявен за комунист и атеист от партията, но всъщностост никъде в поезията си не отрича религията, а майка му е била изключително набожна жена, но просто атеизма е част от провалената комунистическа идеология.... Все пак това е лично мнение .... ![]() А иначе съм съгласен с Nightwish за свободното време на българина и за компютрите, но бих допълнил и това, че една хубава книга е от порядъка на 10-15 лв, което е все още доста за нашия стандарт и не всеки може да си купува всяко ново заглавие.... ![]() ами всичко хубаво, ама защо някак ми се струва много кухо, това дето пишеш. какво защитаваш сега с тия "аргументи", взети като от "работническо дело" от 1973 година: "един поглед назад", "близкото минало", "е достатъчен" и т.н. ами като толкова искаш, ето ти един автор: йордан радичков. нещо против? или да ти дам и още примери? а цензура има винаги и навсякъде, разбира се, при тия катили комунистите си е била екстремна, но талантливи хора са успявали да пробутат по нещо и то е трябвало да бъде дяволски талантливо за да пробие цензурата. а сега ти ми кажи, след като нямаше вече цензура защо не се видя нещо, дето да не е заслужавало да бъде цензурирано? нали обичаш примерите, дай един поне. да те и питам така, знаеш ли случайно, от какво е умрял Гео Милев? или пък Алеко Константинов, Никола Вапцаров? Алеко, дето не е и чувал за комунисти, ги е описал така добре, че те му орязват произведенията, но не могат да ги унищожат напълно и който е мислил, е разбирал. хайде, не се сърди, everblack, но не обичам такива слепи изхвърляния. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:33 PM |