![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 20-November 04 Потребител N: 668 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат(Everblack @ Mar 20 2005, 10:53 AM) pi4, ами Гео Милев го откриват в масов гроб край София, разпознават го по изкуственото му око от белезите и показанията решават, че е бил удушен с тел. Никола Вапцаров е разстрелян, защото е обвинен в нелегална антифашистка дейност и съответно осъден на смърт. Алеко Константинов е застрелян по погрешка, на път от Пещера към Пазарджик. Стрелят от засада, като целта е да бъде убит спътника на Алеко, но за жалост убиват самия Константинов. Иначе за цензурата... лично мое мнение е, че просто след толкова време цензура повечето са привикнали към нея, но не може да се отрече появата на много такива "скандални" предавания по ТВ и т.н. Наистина в литературата може да не се забелязва така явно. но... там съществува и друг проблем... все пак един бълграски писател, в днешно време, ако не се занимава с нещо друго освен писане е обречен на мизерстване... П.С. не се сърдя нали за това е форума - да дискутираме ![]() исках да кажа следното: тези блестящи поети/писатели (а и колко ги има още!) са ги убили не комунистите и не защото са били комунисти. а защото са така нещата в българия просто, откакто я има тази страна и комунизмът остава само секунда от историята, а манталитета остава. заедно със следствията от него. пък и до ден днешен не ясно, дали пък целта не е бил все пак алеко, доколкото знам. тъкмо защото е описал този манталитет така безпощадно. питал ли си се, защо българия нямаше 1956 (унгария), 1968 (чехословакия), 1981 (полша)? интересен въпрос, петър мутафчиев го задава пък за останалите балкански държави по време на османското нашествие. прочети неговия отговор (мога и аз да го приведа, но сега нямам време), мисля, че и да не е прав, е много близо до истината. радвам се, дискусията да ти харесва. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 02:20 PM |