![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 31-May 05 Град: Shampoo Planet Потребител N: 820 ![]() |
Смятате ли че латиницата измества кирилицата ?
Как предпочитате да пишете? Аз твърдо Кирилица -------------------- |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат(Lethe @ Jun 15 2005, 09:46 AM) А интересн факт,който научих вчера,беше, че монголците пишели на кирилица до 19в. ![]() осведомили са те неправилно. монголците въвеждат кирилицата след "победата" на тяхната "революция" - сухе батор се казва техният вожд и учител. голям хитряга е бил. първо се сбрал с китайците да изгони местните феодали, после се сбрал с руснаците да изгони китайците, е, до руснаците му стигнали силите. това е някъде около 1923 година, мисля. тогава въвеждат и кирилицата по някаква си неизвестна причина. след 1990 година някъде обаче я заменят с латиница. преди 1923 година мисля са използвали някакво йероглифно писмо. цялата им история с кирилицата трае значи през 20 век. аз съм им виждал банкнотите, паричната единица се казва тугрик, но не се пише така, защото имат един допълнителен знак, който съм го забравил сега как изглеждаше и що за звук беше. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 05:15 PM |