![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 31-May 05 Град: Shampoo Planet Потребител N: 820 ![]() |
Смятате ли че латиницата измества кирилицата ?
Как предпочитате да пишете? Аз твърдо Кирилица -------------------- |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
не само че не е безсмислена, ами е много важна даже.
в момента на банкнотите euro (нарочно го пиша на латиница, в почти всяка държава, в кояро циркулират тези банкноти се произнася различно), името стои на латиница и на гръцка азбука. сега, ако българия влезе в euro зоната, трябва всички банкноти да се напечатат наново с надпис на кирилица, това би било страшно скъпо и може би тогава ще бъде упражнен натиск върху българия да си смени азбуката или поне да въведе дуална система (както беше в югославия). преди време един австрийски "учен" препоръча на българия да си изхвърли азбуката. мисля, че го обявиха за persona non grata, т.е. изритаха го през границата. вдигна се голям шум. изобщо българите са много чувствителни на тази тема. по скоро биха станали мюсюлмани... феномен някакъв, мисля си. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 04:55 PM |