![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 20-November 04 Потребител N: 668 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
А като сте толкова загрижени, че българската книга умира (което аз лично смятам за абсолютно недомислена тема за статията на този Добри Божилов) коя е най-съвременната българска книга, която сте купили/прочели? Не смятам, че може да се говори за някаква агонизираща смърт при положение, че в книжарниците е пълно с нови български книги, които повярвайте ми не се занимават с.... някой беше споменал тук - дребнави, направо махленски проблеми. Напротив. Занимават се с неща, валидни за абсолютно всеки човек. Има разбира се и много плява, някакви безумни заглавия, някакви безумни графомани, стихоплетци, убийци на родната реч. Обаче ми се струва, че сега след като всеки може да пише за каквото си поиска, както си поиска е настанала малка каша. И въпреки това лично аз за последната година съм попаднала на точно 7 чудесни нови български книги. Какво му е на Радичков примерно? Или Любомир Левчев? (това не са от тия 7 книги, за несведующите) А по въпроса за писателите-бездарници-връзкари от преди 15-20-25 години... Ми имало ги е. Но пък по същата тая причина са съсипали таланта не на един и двама други, че някои и до самоубийство са докарвали. Като Пеньо Пенев. Човек с талант определено, ама това го разбрах след като много случайно ми попаднаха негови стихове, които ги е писал без да се съобразява с който и да е. Вярно само 3 бяха, но достатъчно опказателни. Последно: не мисля, че трябва да се отрича нещо, което е било и ще бъде само защото е писано/рисувано/правено/снимано по "онова време". В крайна сметка всеки за себе си е достатъчно интелигентен да отдели хубавото от некачественото. Трябва ли да отрекат Ботев като творец, само защото и той човека бил комунист? А дали е виновен комунизма и какво ли още не ще се разбере като измрат поне още 2 поколения. Евентуално.
-------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:13 PM |