![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Като се обърна назад във времето откривам, че по един или друг начин съм избягвал да слушам много класически албуми, поради лошото им качество. Няма да го направя и днес. Доколко е важно според вас един качествен албум да звучи добре, за да го харесате? Един приятел все ми разправя, че метълът му е в главата и не е важно как звучи. Аз обаче съм на друго мнение. Много склонен съм дори да чуя класически албум, който е презаписан (както например направиха Borgir със Stormblast), отколкото някой скапан запис.
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 6 2005, 05:37 PM) Почти никакво значение не отдавам на продукцията (изяж ме, Пешо ![]() Изяждането е абсолютно задължително. И аз съм пропускал наистина класически албуми заради неприятният им саунд. Тук, обаче задължително трябва да имаме предвид годините на албума. По никакъв начин не може да се очаква як саунд от 1970 година например, просто възприятията, техниката и мисленето са били тотално различни от сегашните. Разбира се, както сега има смазващ звук в духа на Primal Fear да речем и тотални издънки като последната Металика, така и тогава разликата между звученето на примерно Motorhead (през 1985, може би имат най-добрият тогава инженер), Iron Maiden (също невероятен за времето си звук) и Venom, които пък на обратният полюс звучат ужасно, почти непоносимо. Разбира се и стилът е от значение, но не смятам, че би могъл да е истинско извинение за нечия глухота. Та, обобщено саунда е от голямо значение, дори самият ти да не го признаваш. Неговата цел е да покаже в най-добра светлина другите стойности на произведението, без да ги замества разбира се. А за спорът за перфектно звучащият, но скучен или обратното мога да кажа само, че и двете неща са задължително в модерното изкуство. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:09 PM |