![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Като се обърна назад във времето откривам, че по един или друг начин съм избягвал да слушам много класически албуми, поради лошото им качество. Няма да го направя и днес. Доколко е важно според вас един качествен албум да звучи добре, за да го харесате? Един приятел все ми разправя, че метълът му е в главата и не е важно как звучи. Аз обаче съм на друго мнение. Много склонен съм дори да чуя класически албум, който е презаписан (както например направиха Borgir със Stormblast), отколкото някой скапан запис.
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Хуубава тема, една от любимите ми
![]() Звукът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важен. Според моите виждания, албум с кофти звук, е чисто и просто проява на непрофесионализъм (ебаси думата). Говоря за сериозен албум, с негаражен продуцент и т.н.... Защото има огромна разлика да чуеш някаква квинта, записана от китарата през някакво камионче, после саунд картата и лепната в този си вид в микса, а съвсем друго е от другата страна на китарния кабел да се мъдри някое хубаво процесорче, дибоксче, пултче за запис... после софтуерна обработка, компресори... Винаги съм мислил, че силата на музиката е в изпълняването й пред теб. А добрият звук е най-добрият начин да заблудиш рецепторите си. Да, вземете последният Nevermore и си ги пуснете на някоя DVD система с хубави колони, или на усилвателя вкъщи, после вземете някой от старите записи на Amon Amarth и ги сравнете... разликата в изживяването е неповторимо. Музиката отдавна не е просто композиция, а цялостен продукт. Бленди, съответни звученета при китарите... бла, всичко е прекалено сложно... Защото и на Bodom нямаше да се кефите толкова много, ако свиреха с някакви самоделки китари, 'metal лорд'-ове камиончета и вместо клавир ползваха пиано и не правеха обработка на барабаните... Тези, които не са се занимавали с музика на живо, явно не знаят повечето каси какъв гаден звук вадят когато не са озвучени както трябва ![]() Същото е и с китарите, и с абсолютно всичко... Звукът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важен за цялостното изживяване, наречено музика... ... иначе нямаше да се дават толкова много пари за развитието му ... ![]() -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:11 PM |