![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Като се обърна назад във времето откривам, че по един или друг начин съм избягвал да слушам много класически албуми, поради лошото им качество. Няма да го направя и днес. Доколко е важно според вас един качествен албум да звучи добре, за да го харесате? Един приятел все ми разправя, че метълът му е в главата и не е важно как звучи. Аз обаче съм на друго мнение. Много склонен съм дори да чуя класически албум, който е презаписан (както например направиха Borgir със Stormblast), отколкото някой скапан запис.
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Demiurg @ Dec 9 2005, 02:22 PM) Цитат(RazorJack @ Dec 6 2005, 07:20 PM) , определено на мен ми е по-кеф да слушам записи в които барабаните не звучат все едно удряш две пръчки една в друга, и в които нивото на шума е в поносими граници и тишината си е тишина (примерно като в Ride Тhe Ligtning - за мен това е един от албумите с най-як звук). Обаче ако композициите си заслужават не ми пречи да ги слушам и с кофти звук - примерно концертни изпълнения или миксирани с гъза си. Ебаси как го каза !!! Metallica винаги са имали страшно добър звук ! ![]() Сеп, не всяка съвременна банда разбира от добър звук. Два лоши примера ти давам (и голям шамар за мен, щото са ми любими групи) - Blind Guardian & Nightwish имат дооооста посредствен звук (особено последните им албуми)! Най- качествения звук досега съм слушал на Dream Theater и Metallica ! Но пък е глупаво да оценяваш звука на една група на купената от Метро на промоция аудио система (дизайн - космически кораб)... Така че темата леко завива не към обективно оценяване, а към заяждане, но айде... ![]() И това за групите от 70-те не сте прави - албумите на Pink Floyd са учебник по звукозапис, и тестови дискове на много аудиофили ! Led Zeppelin също звучат страшно живо и истински, макар че диста на китарите е древен... Тъжната истина е, че звук се прави с МНОГО пари ! А това явно по- добре го знаят американските групи - те по правило са с много качествен звук, докато европейските разчитат на по- напомпан, напилен саунд, който звучи добре на дръжкофон (заради ниската му динамика и честотн обхват), но на качествена уредба бледнее и маже... Чакай малко. Европейските групи разчитат на напомпан груп, а американските на обратното? Няма такова нещо! Кажи три европейски и американски групи и бас държа, че резултатът ще е или обратен или равен. За това е важен най-вече стилът. А не можеш да кажеш, че в Европа са повече агресивните групи. За Найтуиш няма да коментирам(защото не съм запознат, не за друго), но какво лошо има в саунда на Пазача? В смисъл, саунда им е далеч от този на Demons & Wizards, с които ги сравнявам по ясни причини, но е точно толкова добър, че да не е неприятен. Между другото гледах едно live dvd, което беше КЛАСИ над A Night At The Opera. и все пак звучат по-добре от SJK ![]() А за Ride Teh Lighning мога да споря доста. Това е МНОГО далеч от най-добър саунд за времето си. Две години по-късно излиза Мастъра, който е със саунд правен по абсолютно нови стандарти. А още пет години преди това излиза не по-зле продуцираният Bomber на Motorhead и до 86-та същите издават още 4-5 албума с не по-лош саунд. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:17 PM |