![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 3-May 06 Потребител N: 1324 ![]() |
Интересно ми е кои книги човек си заслужава да прочете през целия си живот?Ето моя списък:
Всичко от Карл Май 1984 Птиците умират сами Властелинат на пръстените Синовете на великата мечка Под игото Граф Монте Кристо Спасителят в ръjта Вие как мислите?Бихте ли допълнили списъка за любими книги? |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Карл Май...
като бях ученик бях супер фен, ама скоро почнах да чета малко за спорта Винету....голяма боза, и най ме дразни това, че уж е великият хуманист, а в книгите му великите пичове винаги са немци, освен това все представя индианците като някви кухи лейки, дет си мсилят, че карабината Хенри е омагьосана и разни други тъпотии...а когато умира Винету и казва, че е християнин, вече направо почваш да цвилиш... иначе по темата: Всичко на Стаинбек - може да се пропусне военната публицистика всичко на Стивън Кинг всичко на Изабел Алиенде тези горните трима, са едни от най-добрите писатели на света:) Не говоря за това дали разказват или не интересни истории, това си лично мнение, а говоря за стилово изразяване и за това, как те с едно изречение от три думи описват по-добре нещо, за което на други и една книга не им стига. сега като прочетох по-горе бих добавил и висчко на Вонегът и Маркес и...абе много са нещата... имаше един пич, дето е казал една мъдрост уж - цитирам по памет - "На един средно интелигентен човек, му е нужно в живота си да прочете 10-15 книги, но за да разбере кои са тези книги, трябва да прочете 15 000 тома."... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 02:00 PM |