![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 3-May 06 Потребител N: 1324 ![]() |
как смятате оказва ли голямо влияние музиката върху човека?определя ли го тя като личност?зависи ли от музиката това дали човек е интелигентен?и още нещо, познавам доста интелигентни хора които слушат чалга, как се получава незнам.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Според мен няма пряка връзка между предпочитания стил музика и интелекта на един човек. Слушането на музика, както и правенето на музика отразява преди всичко настроения и нагласи. И може би различни възприятия за това кое е хубаво, и кое - кич, но това е доста субективно, затова отпада. Разделението на умен метъл, и прост чалгаджия ще изгуби почва в момента, в който си зададем въпроса кой е по-умен - този, който се кефи на първите албуми на Napalm Death, XXX Maniac, Dying Fetus, Anal Cunt, или този, които харесва долнопробно циганско... Май няма да има голяма разлика, нали?
Слушам музика от 20 години, и свиря от почти 17. През тези години съм минал през почти всички музикални стилове - от грайндкор до джаз и блус, и претендирам, че имам доста обективен поглед върху нещата, за да твърдя, че това, което казвам е вярно. Работя в софтуерна фирма, в която правим уеб-контроли и компоненти за Visual Studio.Net на Mайкрософт, и в съм се убедил, че хората, с които работя определено са интелигентни, макар че някои от тях харесват чалга, други - поп и денс, трети - брутален дет-метъл, и т.н. Не е възможна да заклеймиш някого като прост на базата на музиката, която харесва. Колкото до мен - забелязал съм, че преди рилийз на нови версии, или нови продукти (който правим на всеки 3 месеца), работя най-добре когато слушам Sodom'92 - Tapping the Vein и Slayer'86 - Reign in Blood - все неща, които отдавна не слушам в нас. След работа обичам да си пускам Glen Miller, Victor Wooten, Planet X, CAB, Bret Garsed, T.J. Helmerich, а преди репетиции, или концерти - Renewal на Kreator, Slayer - Seasons in the Abyss, Joe Satriani - Joe Satriani'95, Tony MacAlpine - Premonition, и т.н. Музиката ми носи емоции, тя не може да ме промени, нито пък да ме направи по-умен. Да се твърди обратното е все едно да се съди за интелекта на човека по размера и формата на черепа му (псевдо-науката френология). Благодаря за вниманието. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th July 2025 - 12:25 PM |